ПРИ МЛАДЕЖИТЕ .- Елитна състезателка по ветроходството ще се подготвя в я/к "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" за Европейско първенство » YEP.bg

ПРИ МЛАДЕЖИТЕ .- Елитна състезателка по ветроходството ще се подготвя в я/к "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" за Европейско първенство

Публикувано от Емилиян Ялъмов, YEP.bg на 31 March 2015 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , ,

Снимка: Victoriahinkovska.com


Шесткратната шампионка на България по ветроходство в клас "Оптимист" за момичета Виктория Хинковска избра я/к "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" за подготовката си през юни и юли.
Виктория навлизa в света на ветроходството на 7-годишна възраст ( 2007 год.). В следващите 8 години завоюва множество постижения на българския и на международен подиум.  Участва в два Шампионата през годината (ред.бел - Каталунския и Българския), което дава възможност за целогодишно занимание с любимия й спорт. Хинковска е участвала в 148 регати. От тях  в над половината (76) е била победител. В няколко поредни години е обявена за най-добър състезател на България в клас "Оптимист". През 2011, 2013 и 2014 г. е носител на Почетна грамота от фондация "Кор Кароли - Златен глобус" за високите си постижения във ветроходството.
Виктория ще пристигне във Варна на 1 юни. В момента тя е в Лондон, където живее и се подготвя. Във Варна Хинковска ще изкара подготвителен лагер за Европейското първенство за младежи в класове 420 и 470, което ще се проведе през август в Бургас. Общо 5 лодки от я/к "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" ще вземат участие в първенството.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments