Приходите от туристически данък все още не са стигнали миналогодишните, спад бележат посещенията на круизни кораби » YEP.bg

Приходите от туристически данък все още не са стигнали миналогодишните, спад бележат посещенията на круизни кораби

Публикувано от YEP.bg на 1 November 2013 | 0 Коментари

Източник: Община Варна

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Община Варна

Приходите от туристическия данък в бюджета на община Варна достигнаха 3 647 883 лева, съобщи Соня Георгиева – директор на общинската дирекция по туризъм. Въпреки че планът е изпълнен, постъпленията все още не са достигнали миналогодишния размер от 4,2 милиона лева.

По време на заседанието на обществения съвет по туризъм вчера Соня Георгиева отчете и 3% ръст на нощувките в курортните комплекси край морската столица. През изминалия туристически сезон Варненското летище е обслужило 1, 259 милиона пътници. Спад бележат обаче посещенията на круизните кораби на морската гара – през това лято те са били едва 12, а пътниците в тях - 2 955. Слабият сезон се обяснява с неблагоприятното влияние на арабската пролет върху записванията за круизите. Прогнозите за следващата година обаче са оптимистични – до този момент на варненската морска гара са заявени посещения на 16 пътнически кораба.     


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments