ПЪТЕВОДИТЕЛ - Приложение изпраща информация до всеки смартфон, който е на територията на Двореца - Балчик » YEP.bg

ПЪТЕВОДИТЕЛ - Приложение изпраща информация до всеки смартфон, който е на територията на Двореца - Балчик

Публикувано от YEP.bg на 27 April 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

В началото на 2017г Двореца в Балчик в партньорство с варненската фирма Апп Лайтхаус внедриха туристически пътеводител, използвайки една от най-напредничавите технологии за свързване – бийкъни. Това са устройства, които изпращат информация до всеки смартфон с инсталирано приложение, преминаващ в близост до тях. Апликацията е безплатна и позволява на туристите да получат известие със снимка, координати и описание на обекта. Освен това апликацията показва директно в телефона на туриста информация за предстоящи събития, планирани от Културен център “Двореца”.

Тази година приложението е обновено и допълнено с нова функция Geofencing. Тя  установява "виртуална ограда", която разширява обхвата на бийкъна и в радиус от 2 км той разпръсква информация до потребителите, на точното място и точното време.

От началото на 2018г Двореца в Балчик предлага на своите посетители и друга технологична новост - уникалния за България холограмен образ на кралица Мария, която посреща своите гости сред ориенталския стил и в приглушената светлина на Читалнята, с думите “Добре дошли в моя кралски дворец”.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments