Камчия откри летния туристически сезон, изключително богат събитиен календар очаква отпускарите от България, Русия и Германия » YEP.bg

Камчия откри летния туристически сезон, изключително богат събитиен календар очаква отпускарите от България, Русия и Германия

Публикувано от YEP.bg на 2 June 2016 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ откри вчера летния туристически сезон. На плажа пред Клуб-ресторант „Кристал“ се събраха много деца, гости на комплекса, поканени бяха кметът на Община Аврен Емануил Йорданов и областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

 

Церемонията по откриването беше изпъстрена от хвърчилата, които вдигна в небето Клуба по авиомоделизъм на Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в “Камчия“, а изпълненията на танцовата формация на училището и на певеца Теди Генев допълниха празничното настроение. Сред цветната феерия и красота на плажа се появи самият Нептун със своята свита и даде морски имена на децата.

 „Комплексът е в пълна готовност да посрещне своите гости от България, Русия, Германия и от много други страни. Пожелаваме си успешно лято!“, каза Изпълнителният директор на СОК „Камчия“ ЕАД Станка Шопова. Плажът, който е един от най-големите по българското Черноморие, е почистен, осигурени са пет водноспасителни поста и медицински пункт с възможност за оказване на неотложна медицинска помощ.

 В „Камчия“ продължават записванията за Лято 2016 за детски отдих, семейна ваканция, спортни лагери, фирмени и лични събития.

Изключително богат е и събитийния календар на комплекса – в него са включени музикални и литературни фестивали, отбелязване на Годината на руското кино, балетни и театрални постановки, спортни събития и др. Един от най-интересните акценти през сезона ще бъде гостуването на Имперския руски балет с класическия спектакъл „Болеро” и „Кармен - сюита“, която ще се играе в Амфитеатъра в „Камчия“ на 5 юли. От 1 до 12 юли в балетните зали на „Радуга“ и „Черноморски“ световноизвестните танцьори от трупата, създадена от Гедиаминас Таранда и Мая Плисецкая, и балетни педагози от Московската държавна академия  ще проведат мастър клас най-талантливите ученици по балет от целия свят. Комплексът ще бъде домакин и на Първия международен детски танцов фестивал Grand Dance Academy. От 22 юни започва международният музикален фестивал „Заедно в ХХІ век“.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments