Броят на туристите от Македония в България бележи ръст » YEP.bg

Броят на туристите от Македония в България бележи ръст

Публикувано от YEP.bg на 7 December 2016 | 0 Коментари

Източник: ВИП Комюникейшън

Етикети: , , , , ,

Броят на туристите от Македония в България бележи ръст през 2016  г. и ще достигне 600 000, подчерта посланикът на Македония в България Мариян Гьорчев по време на годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016.

 

"Над половин милион македонци идват ежегодно в българските курорти. В областта на туризма имаме огромни възможности. Всяка година има ръст в обмена на туристи.Ние считаме България не само за съседска, но и за братска страна.  България е на второ място като предпочитана дестинация от нашите туристи. На първо е Гърция, но не заради Гърция, а заради Бяло море, по което и българи и македонци имаме носталгия  ", каза още посланик Гьорчев.

Димпломати, министри, депутати и експерти в туризма връчиха престижните статуетки  миналата вечер в хотел Премиер Бест Уестърн в София.  

Партньори на церемонията, организарана от ВИП Комюникейшън, бяха Българо-румънската търговско промишлена палата, Сръбско-Българската търговска камара, Софийската търговско-промишлена камара, Сдружение Туризъм на българските туроператори и агенции, Български съюз по балнеология и СПА. 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments