16 виртуални пътешествия в София обединиха представители от различни държави и националности » YEP.bg

16 виртуални пътешествия в София обединиха представители от различни държави и националности

Публикувано от YEP.bg на 17 November 2017 | 0 Коментари

Източник: 8 pm

Етикети:

16 виртуални пътешествия, обвързани с исторически моменти и емблематични места в столицата, обединиха участници от различни държави и националности в проекта Е-София. Специалните сесии, които се превърнаха в 96 безплатни семинара, са разработени от образователната платформа Прознание с подкрепата на Столична Община.

„Семинарите се провеждат във виртуалната класна стая, която предлага инструменти за интерактивно преживяване. Участниците стават част от различни исторически етапи, а най-интересните факти са поднесени по интригуващ начин“, разказва Вероника Рачева, Директор учебни дейности в Прознание.  

Най-малкият участник в семинарите е на 7-годишна възраст, а най-големият – на 65. В различните теми се включват хора от различни градове в страната. В сесиите се присъединяват българи, които живеят във Виена, както и французин, който изучава езика и иска да знае повече за столицата.

“Преподавам история в училище, а също така съм и екскурзовод. Този проект съчетава и двата аспекта на моята професия“, разказва преподавателят Яна Тодорова. „Семинарите бяха истинско преживяване за участниците и за самата мен. Независимо дали говорим за включване на допълнителни игри и елементи, подходящи за деца или за адаптиране на съдържанието за чужденци, важното в Е-София е да се надникне в тайните местенца на града и всеки да ги види през своите очи“, допълва тя. Темата на най-посещавания семинар е развитието на образованието в София и това го отдавам на съвпадението със седмицата около 24 май.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments