Украинци спечелиха първата гонка в Cor Caroli – Bavaria Yachts, наблюдаваха лодките с невъоръжено око от плажа » YEP.bg

Украинци спечелиха първата гонка в Cor Caroli – Bavaria Yachts, наблюдаваха лодките с невъоръжено око от плажа

Публикувано от YEP.bg на 16 August 2014 | 0 Коментари

Източник: Anett & Co

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Anett & Co


Вчера приключи първата гонка - ДЗИ OFFSHORE RACE на XIV-тата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се провежда от 14 до 17 август във  Варна и Зл. Пясъци.

Състезанието започна в 11.00ч. при доста слаб вятър и това беше причина да бъде съкратена първата състезателната дистанция от 32 на 21 морски мили. Така, лодките направиха своя подарък към всички варненци по случай празника на града, минавайки през трета буна, за да бъдат наблюдавани както от плажа, така и от морската градина на Варна. Създалото се на моменти почти пълно безветрие отказа няколко лодки, но всички останали финишираха на Марина Златни Пясъци до 17:00ч.

Логично, успешният финал в гонката донесе много положителни емоции на участниците, които снощи разпуснаха на плажно парти на плаж Нирвана в Зл. Пясъци. След барбекюто, първенците в ДЗИ OFFSHORE RACE бяха наградени от г-н Коста Чолаков, Главен изпълнителен директор на ДЗИ. Участниците споделиха емоции както от привършилия първи етап, така и стратегия за предстоящата втора гонка КONICA MINOLTA OFFSHORE RACE.  

Яхта ‘’Luna’’, с екипаж от Украйна, стана най-бързата лодка по коригирано време в IRC класовете като измина разстоянието от 21 м. мили за коригирано време 3 часа и 54 минути. Яхта „Luna”се състезава в клас IRC II и въпреки това успя  да задмине далеч по-бързите по характеристики лодки от клас IRC I Racers.

Днешната втора гонка КONICA MINOLTA OFFSHORE RACE, която ще се проведе край Зл. Пясъци,  стартира в 09:00ч. и ще завърши с гала вечер и награждаване на първенците, съобщиха от Anett & Co.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments