Актрисата Йоана Буковска – Давидова запознава малчугани с невероятната история на двама гладиатори » YEP.bg

Актрисата Йоана Буковска – Давидова запознава малчугани с невероятната история на двама гладиатори

Публикувано от YEP.bg на 28 June 2018 | 0 Коментари

Източник: 8 pm

Етикети: , , , , , , ,

Месец юни, посветен на игрите, Музейко ще изпрати в особено приятната компания на Йоана Буковска-Давидова. Тази събота Йоана ще разкаже на децата легендата за гладиаторите Приск и Вер, които - изтощени до смърт след дълга битка на древната арена - решават да спрат боя и да свалят мечовете пред краката си в знак на уважение един към друг. Това се случило при откриването на прочутия римски Колизеум преди почти две хиляди години! С времето Амфитеатърът на Флавиите, както още е известна древната арена, се превръща в символ на Вечния град и може би най-популярната негова атракция. Всеки голям стадион в света е изграден по подобие на Колизеума. А импeрaтор Тит, при чието управление той е открит със 100-дневни тържества, решава да пощади гладиаторите Приск и Вер и им подарява живота.

 

В подземния етаж на Музейко, посветен на праисторията и археологията, една от най-харесваните млади актриси в съвременния български театър и героиня в най-успешните телевизионни сериали - Йоана Буковска-Давидова - ще върне времето назад към Римската древност и гладиаторските боеве. На многознайковците Йоана ще разкаже и забележителната история на тракиеца Спартак, който също бил професионален гладиатор.

Йоана Буковска-Давидова, майка на момиче и момче близнаци, актриса и застъпник на различни каузи за по-добър живот, ще посети Детския научен център в столицата като Музейковец за един ден. Доброволческата инициатива се провежда всеки месец, благодарение на което децата в Музейко имат радостта да се срещнат с любими свои знаменитости и да научат повече в разговор с тях.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments