Надиграване с народни танци очаква участниците в Dance Arena » YEP.bg

Надиграване с народни танци очаква участниците в Dance Arena

Публикувано от YEP.bg на 7 July 2017 | 0 Коментари

Източник: Дебора Апостолова

Етикети: , , , , ,

Втората танцова битка в шоуто Dance Arena, от продуцентите 7Talents, е посветена на народните танци. Това е задачата, която на този етап най-много ще затрудни участниците, защото повечето от тях нямат никакъв опит в народните ритми.

Първото предизвикателство пред танцьорите беше хип-хоп танци, а след проведената битка, вота на менторите, гост-треньорите и онлайн феновете, отборът на Виктория Димитрова – Goldy, The Gladiators, зае челната позиция. Те спечелиха с 15 точки, а на второ място с 13 точки остана HYPE, отборът на Марион Дърова.

Голямата изненада за всички участници в Dance Arena тази седмица е втората задача, която получиха - народните танци.

Павлин Томов е гост-преподавателят, който обучава Гладиаторите на Виктория Димитрова. Той се занимава с народни танци от 5-годишен, а нещото, което най-много иска да предаде на отбора е да усетят магията на българския фолклор.

Петя Димитрова пое отбора на Марион Дърова – HYPE. Макар Петя да е посветила живота си на модерните танци, дълги години е била нестинарка, а желанието й е да покаже на своите ученици чистотата и естетиката на родния фолклор. Освен движенията, Петя предаде на участниците и символиката, която седи зад всеки жест в народните танци.

Танцьорите започнаха подготовката си с ръченица, а после преминаха и през по-сложни хора като Дайчовото. Въпреки непривичния за тях стил, повече от участниците оцениха задачата като много положително и зареждащо преживяване.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments