Музеят на хумора и сатирата в Габрово прожектира лятно кино в Парка на смеха » YEP.bg

Музеят на хумора и сатирата в Габрово прожектира лятно кино в Парка на смеха

Публикувано от YEP.bg на 22 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Светлана Михайлова

Етикети: , , , , , , ,

Музеят на хумора и сатирата  в Габрово прожектира лятно кино в Парка на смеха, научи YEP.bg. На 23, 24 и 28 август ще бъдат представен три испански комедии (със субтитри), любезно предоставени от Институт Сервантес - София, а на 29 август българската пълнометражна анимация "Зоотроп" на братя Гелеви. Входът е свободен. „Място има за всички, но можете да гледате филма и в любимия си сгъваем стол ако си го донесете! При лошо време прожекциите ще са в Залата на жирафите“, информират организаторите. 

Начален час на всички  прожекции е 20:30.

Музеят е мястото, където хуморът и сатирата  са представяни под различни форми, а седмото изкуство притежава едни от най-разбираемите за всякаква публика изразни средства и похвати.

Програма:

23 август, четвъртък, 20:30
Пласидо /Plácido/
Режисьор: Луис Гарсия Берланга 
Година: 1961, Испания
Продължителност: 85 мин.

със субтитри


В малък провинциален град на няколко буржоазни дами им хрумва идеята да организират коледна кампания под мотото: “Покани на трапезата си един бедняк”. Същността на инициативата е най-нуждаещите се да споделят вечерята на Бъдни вечер със заможни семейства и да се насладят на липсващите им топлина и нежност. Пласидо е нает, за да участва с новата си камионетка в коледната процесия, но възниква проблем, който не му позволява да се съсредоточи върху работата си. Оказва се, че същия ден трябва да изплати първата вноска за камионетката си, която изкарва прехраната си.

 

24 август, петък, 20:30
Овцете не изпускат влака /Las ovejas no pierden el tren/
Режисьор: Алваро Фернандес Армеро 
Година: 2014, Испания
Продължителност: 103 мин.

със субтитри

Луиса и Алберто са принудени да напуснат големия град и да се преместят в малко селце. Идиличният живот на село обаче бързо започва да показва и своето не толкова дружелюбно лице. Въпреки че двойката не е в най-прекрасния момент в отношенията си, Луиса е обсебена от идеята за второ дете на всяка цена. 

28 август, вторник, 20:30
Изисквания да бъдеш нормален човек /Requisitos para ser una persona normal/
Режисьор: Летисия Долера
Година: 2015, Испания
Продължителност: 94 мин.

със субтитри

Мария е тридесетгодишна млада жена, чийто живот сякаш й е обърнал гръб – няма работа, изхвърлили са я от апартамента й, няма приятел и живее далеч от семейството си. В едно интервю я питат какъв човек е. Тя си дава сметка, че не отговаря на нито едно от изискванията, за да бъде считана за “нормална” и се залавя да се превърне в „нормален човек“. 

 

29 август, сряда, 20:30
Зоотроп
режисьор и сценарист – Сотир Гелев
България, 2016, 100 мин., анимация (за възрастни, но подходяща и за деца)

За да изпълнят мисията си два робота – Примус и Децимус, трябва да преминат през лабиринт, който е пълен с необикновени предмети. Филмът показва тази страна от битието, когато надеждата почти напуска героите, но те се движат, водени от упорство, от глупост или просто от липса на други идеи. Поставени в непривични за тях условия, роботите са принудени да вземат решения, за които не са програмирани.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments