Около 4500 метра ще трябва да преплуват участниците в маратон Галата - Варна » YEP.bg

Около 4500 метра ще трябва да преплуват участниците в маратон Галата - Варна

Публикувано от YEP.bg на 2 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Varna.bg

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Varnamaraton.info

6800 лева награден фонд ще си разпределят победителите в 78-то издание на най-стария плувен маратон Галата - Варна. Надпреварата ще стартира на 5-ти август в 9,30ч. от моста на нос Галата, състезателите ще финишират на буна №2, разстоянието по права линия е около 4500 метра.

„Остават броени дни до 78-мия старт на това уникално спортно събитие. Благодаря на всички съорганизатори, които ни помагат – на Военноморските сили, на ПСК „Черно море“, ИА „Морска администрация“, БЧК, Гранична полиция, Морска гара, Медицинския център по спорта медицина, на Общинска полиция. Вярвам, че и тази година с общи усилия маратонът ще се проведе успешно, надявам се да има повече участници от миналата година, когато в надпреварата се впуснаха над 320 души“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних, който е и председател на организационния комитет. На срещата с медиите присъстваха Коста Базитов – зам.-кмет,  Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“, контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС, президентът на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, главният съдия Велислав Цеков, съдия по море кап. Камен Кукуров. 

И тази година маратонът е отворен за всички граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени преди 2006 г. Сборният пункт за състезанието е на Морска гара в 06,30 ч. Записването ще бъде от 6,30ч. до 8,30ч., а преди старта състезателите ще преминат задължителен медицински преглед. За преплували дистанцията се считат всички, пристигнали на финала до 90 минути след първия финиширал. Награди ще се раздават до 6-то място. Почетена ще бъде паметта на големия наш маратонец Добри Динев, като от единия от военните катери ще бъде хвърлен възпоменателен венец в морето. 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments