„Жабчето Жо“ - нова картинна книга от Нуша Роянова » YEP.bg

„Жабчето Жо“ - нова картинна книга от Нуша Роянова

Публикувано от YEP.bg на 23 June 2018 | 0 Коментари

Източник: Илина Попова

Етикети: , , , ,

Най-новата картинна книга за деца на издателство „Дъбови листа“ – „Жабчето Жо“, се появи по книжарниците на 22 юни. Текстът и илюстрациите са изцяло дело на талантливата българска писателка и художничка Нуша Роянова, автор на поредицата за кучето Джак и котето Ема.

 

Книжката разказва историята на жабчето Жо, което наглед си има всичко – здраве, покрив над главата и приятели, но все нещо не му достига, за да бъде щастливо. То търси непрестанно НЕЩОТО, което отсъства в живота му – експериментира, проваля се, но не се отказва. Краят е колкото очакван, толкова и изненадващ, защото НЕЩОТО бива открито, но се оказва съвсем различно от очевидното.

Книгата на Нуша Роянова е ценна с посланията си, но и със съвременния начин на представянето им. Текстовете по страниците са кратки и биха грабнали вниманието на най-малките деца, илюстрациите в различни техники са пленителни и добавят атмосфера към увлекателно разказаната история.

Както всички незабравими герои, и Жабчето Жо си има прототип. Образът е вдъхновен от дългогодишен приятел на авторката, а самата книга тя рисува в едно единствено копие като подарък за неговия рожден ден миналата година. Всички техни приятели обаче толкова харесват изданието, че то се появява в лимитиран тираж на английски за Панаира на детската книга в Болоня, а сега – и на български.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments