С ГАЙДА, ЧЕРНОКОП И РУЙНО ВИНО - Елитни ветроходци отпразнуваха Никулден по стар стил и 10 години от доставянето на яхта "Петра" » YEP.bg

С ГАЙДА, ЧЕРНОКОП И РУЙНО ВИНО - Елитни ветроходци отпразнуваха Никулден по стар стил и 10 години от доставянето на яхта "Петра"

Публикувано от Емилиян Ялъмов, YEP.bg на 20 December 2014 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Снимки: Георги Димитров и Архив


Никулден по стар стил отбелязаха елитни ветроходци във Варна. Те се събраха в ресторант "Камен бряг" по покана на Никола Дуков, който освен имен ден празнува и десетата годишнина от доставянето на новата спортно туристическа ветроходна яхта "Петра" Bavaria 42 Match, на която е собственик и шкипер.

Лодката пристига от Словения във Варна на 19 декември 2004 г. след двуседмично зимно плаване. През тази година "Петра" зае осмо място в генералното класиране на легендарната ветроходна регата ‘’Bosphorus Cup’’ и стана абсолютен републикански шампион в клас IRC. За тези постижения Дуков бе отличен като "Шкипер на годината" на церемонията по връчването на Първите независими годишни награди за ветроходство, които се определят от спортните редактори на варненски медии.

Под звуците на родопска гайда, с чернокоп на скара и различни други морски деликатеси, руйно червено вино, излязло от личното буре на именика, членовете на екипажа, техни приятели и близки се забавляваха до малките часове на нощта.

Да поднесат своите приятелски приветствия в заведението дойдоха лично Лъчезар Братоев, Никола Костов, Христо Досев, Елена Дечева, Станислав Викторов и мн. др. Бизнесменът Веселин Лазаров пък изълни на живо, с много настроение, някои от най-хубавите български народни песни.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments