Деца и юноши ще мерят сили на шахматната дъска » YEP.bg

Деца и юноши ще мерят сили на шахматната дъска

Публикувано от YEP.bg на 19 February 2018 | 0 Коментари

Източник: Светлин Марков

Етикети: , , , , ,

„През 2017 година, положихме основите, а през 2018 година предстои да се реализира една идея, зад която застанаха обединени и единни повечето софийски клубове по шахмат. А именно възраждане на: „Първенство на София по шахмат за деца и юноши до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години“ (Градско), което ще се проведе от 23 до 25 февруари в град София.“ Това съобщава в свое писмо до медиите Светлин Марков, представител на шахматен клуб „НСА“.


Регистрацията за състезателите, картотекирани в софийските клубове по шахмат на възраст от 5 до 18 години, вече започна. Заявките за участие ще бъдат публикувани в http://chess-results.com. Участието за децата е безплатно.
Софийско Градско първенство ще се проведе по швейцарска система в 7 кръга, отделно за момичета и момчета. Контрола на игра е 60 минути + 30 секунди на състезател за завършване на партията. Класирането е по възрастови групи, отделно за момичета и момчета. Победителите във всяка група, освен медал и купа, получават безплатно настаняване за Държавното индивидуално първенство по класически шахмат в Пловдив или Плевен.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments