Излъчиха Топ 3 на флористите в България » YEP.bg

Излъчиха Топ 3 на флористите в България

Публикувано от YEP.bg на 25 April 2016 | 0 Коментари

Източник: NIRA Communications

Етикети: , , ,

Шестото изложение на цветя и градинско обзавеждане Grand Флора 2016, което се провежда тези дни във Варна, излъчи най-добрите млади флористи. 20 бяха участниците от цялата страна, които се включиха в естетската надпревара.

 

Темата на техните артистични творения тази година беше „Пъстър Великден“. Условията на конкурса бяха обявени предварително от Асоциацията на флористите в България – да се създаде венец, който да се аранжира с еднакви основни материали, осигурени от организаторите – жълта едра хризантема, хризантема сантини, карамфил, оранжев гербер и астромерия. Две изящни изненади очакваха участниците – фрезия и леатрис (декоративен грах) и прави чест на младите имена, че ги вплетоха с умение в предварителни замисъл на своите аранжировки. Допълнителните материали трябваше да бъдат естествени и да са свързани с Великден и пролетта.

Постиженията на младите флористи бяха оценявани от компетентно жури.

Вили Тегова от Сандански спечели първата награда и случи един от силните емоционални моменти на изложението. В момента, в който получи приза – статуетка на Grand Флора 2016, грамота и чек за 500 лв., Вили обяви, че ще даде парите от награда за благотворителност – ще ги разпредели поравно между 20-годишния студент Мартин Иванов, пълен отличник от ІІ курс японистика, и приюта за бездомни кучета в родния си град. Вили не е собственик на магазин за цветя, работи като медицинска сестра в Швейцария, но се занимава самостоятелно с флористика. Участва в конкурса за първи път, ала от три години насам следи внимателно всичко за Grand Флора.

Втората награда - грамота и 200 лв. - заслужи Анна Земцова от Москва, която от няколко години живее във Варна. Чаровната рускиня вплете в своя венец лозови пръчки от своя двор във Виница, звезди, измайсторени от трева и мъх, яйца от папиемаше. Черешката в нейната аранжировка бяха миниатюрни цели лукчета, току-що извадени от пръстта.

Носител на третата награда - грамота и 100 лв. - стана Радиана Кръстева от Каварна. Тя докосна сърцата на зрителите със своя венец от тръни с десетки накацали по него бели плетени петленца. „Петленцата изплете на една кука специално за участието ми в конкурса моята баба Радка – направи ми 80 петленца. Тя е на 93 години и много ме подкрепя в заниманията ми с цветя.“ Радиана има свой магазин в Каварна – Цветарницата на Радиана.

Статуетки на Grand Флора получиха и най-изявените участници от изложбените щандове.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments