Лиса Джерард излиза тази вечер пред варненска публика » YEP.bg

Лиса Джерард излиза тази вечер пред варненска публика

Публикувано от YEP.bg на 12 June 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Емилиян Ялъмов

Носителката на награда „Златен глобус” и емблематично име в попумизиката Лиса Джерард излиза за пръв път на варненска сцена със своя най-нов албум „БууЧииМиш“. Нейният спектакъл заедно с хор „Мистерията на българските гласове“ е тази вечер в зала 1 на Фестивалния и конгресен център и е част от съвместната програма „Интермецо” на Международния музикален фестивал „Варненско лято” и Международния театрален фестивал „Варненско лято”.

Публиката ще има възможността да чуе на живо композициите от албума „БууЧииМиш“, който излезе на 25 май, с продуцент Шуберт Мюзик Пъблишинг. Лиса Джерард от даркуейв дуото Dead Can Dance е носителка на наградата „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. Концертът ще представи албума, който съдържа оригинални композиции и преработки на фолклорни мелодии, създадени от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел. В концерта ще участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Свое ярко присъствие имат и българските музиканти Владимир Владимиров - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Георги Дончев – контрабас и струнен оркестър с музиканти от Варна.

Диригент на хор „Мистерията на българските гласове“ е Дора Христова, диригент на струнния оркестър е Любомир Денев-син, а изпълнителен продуцент на проекта - Бояна Бункова.

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и Международния музикален фестивал „Варненско лято“ . Тя се осъществява с подкрепата на Община Варна и Фондация „Америка за България“.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments