Фолкветеранът Кондьо реализира нов вариант на "Ederlezi" » YEP.bg

Фолкветеранът Кондьо реализира нов вариант на "Ederlezi"

Публикувано от YEP.bg на 20 December 2014 | 0 Коментари

Източник: Петя Щилиянова

Етикети: , , ,

Снимка: Diapason Records


Малко преди края на годината Кондьо изненадва своите почитатели с ново музикално предложение. Фолкветеранът на Diapason Records реализира чисто нов вариант на популярната песен „Ederlezi”.

Това е една от най-известните композиции на ромската общност на Балканите и се изпълнява във всички страни от региона. Песента е интерпретирана от много изпълнители в годините и публиката познава множество версии, съобщава Петя Щилиянова.

Кондьо също реши да я включи в репертоара си, тъй като признава, че е сред любимите му парчета и винаги изпитва огромно вълнение, когато се докосва до нея. „Исках да придам малко по-различно, по-модерно звучене, така че тази страхотна песен да намери място в дискотеките и клубовете“, поясни гласовитият сливналия. „Ето защо за аранжимента се доверих на Теодор Ташев, с когото вече работихме заедно по няколко проекта и се разбираме много добре. Направи невероятен саунд и тази песен зазвуча по уникален начин“, не крие вълнението с Кондьо. „Надявам се, че ще намери място в заведенията, но най-вече ми се иска да стигне до сърцата на хората и да я заобичат в мое изпълнение“, каза още той.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments