Музика » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през May 2012

Тонинженер на „Бийтълс” и „Ролинг Стоунс” покани варненски студент в Лондон

Публикувано от YEP.bg / Снимка: youtube.com / на 31 May 2012

Kramer.jpg Еди Креймър (музикален продуцент и тонинженер, който е работил с легенди като „Бийтълс”, „Лед Цепелин”, „Кис”, „Ролинг Стоунс и др. ) е поканил варненски студент (Дилян Григоров) в Лондон. От 1 до 20 август т. г. , заедно с „ живата легенда” на звукозапис, магистрантът ще изнася лекции на семинар по проблемите на съвременното музикално звучение и аудио смесване.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ХИП-ХОП - 100 Кила (с ланец на врата) преброи красивите жени в нощен клуб

Публикувано от YEP.bg на 28 May 2012

100kilaok Снимка: NIRA Communications 100 Кила (едно от емблематичните имена на родната хип-хоп култура) направи своеобразно преброяване на красивите жени във варненски нощен клуб. От сцената звездата попита: „Има ли красиви жени, кажи ми има ли красиви жени?” (рефрен от парчето „Спуснати завеси”, което  изпълнява с Лора Караджова). Специални включвания (редом до 100Кила) правеше и бийтбокса RedOne.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

БИС - Васил Найденов пя а капела „Синева” за варненските си почитатели

Публикувано от YEP.bg на 28 May 2012

Vaskook.jpg Снимки: NIRA Communications / Редакция на кадрите: YEP. bg Звездата на българската естрада Васил Найденов направи запомнящо се участие във Варна. Той пя за почитателите си в голям търговски център (навършил 2 години).   В уютната атмосфера на италиански ресторант (вътре и в градината отпред заведението) Найденов изпълни най-големите си хитове (които вълнуват няколко поколения българи).

0 Коментари | Разгледай цялата статия

КОНЦЕРТ – Певец от Етиопия развя расти до кръста

Публикувано на 27 May 2012

etipec1.jpg Bisrat Mojo (изпълнител от Етиопия) развя своята расти, стигаща до кръста (по време на участието си с групата REBELITES в клуб „Vintage 33”). Расти  е традиционна прическа за последователите на движението растафари.   Тя е използвана също от поклонниците на Шива, суфистите ( в Пакистан) и масаистите (в Африка).

0 Коментари | Разгледай цялата статия

СЦЕНА НА ПЛАЖА - Качиха „Джанго Зе” на ГАЗ 63

Публикувано от YEP.bg на 27 May 2012

Jango Музикантите от „Джанго Зе” изнесоха концерт на платформата на реставриран ГАЗ 63 (който е паркиран направо на пясъка) пред бар „Куба”. Руското емблематично возило е боядисано в цветовете на кубинското знаме и ще бъде използвано като сцена за всички предстоящи гостувания на поп и рок групи.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

СЦЕНА - Трибют на Стинг обра овациите

Публикувано от YEP.bg на 26 May 2012

stingtribute2 Трибют на Стинг обра овациите на варненските почитатели на Гордън Матю Томас Съмнър. За да изпълнят някои от най-големите хитове на звездата на сцената (на клуб „Vintage 33”) излязоха Пламен Петров (вокал), Парсек Кьошкерян (китари) и Ивайло Димитров (перкусии). Тримата се събират за първи път като музикален проект (стана ясно в разговор със самите тях).

0 Коментари | Разгледай цялата статия

КОКТЕЙЛ - Звезди от „Откритие” пиха разкошно българско вино

Публикувано от YEP.bg на 21 May 2012

abcok.jpg Звездите на ММФ „Откритие” (изпълнители от 17 държави) се събраха на автър парти (след приключване на официалната част на феста) в бутикова винарна „Дарзалас”. Там те опитаха разкошни български вина и мезета (специално селектирани от домакините).

0 Коментари | Разгледай цялата статия

НАМИГВАНЕ – Джон Лоутън разкри във Варна тайната на позитивното мислене

Публикувано от YEP.bg / Снимка: Община Каварна / на 20 May 2012

Loutan.jpg Джон Лоутън определено се забавлява на сцената на ММФ „Откритие”. Пред публиката (с неподражаемото си чувство за хумор и леко намигване) той разкри тайната на позитивното мислене. „Позитивно мислене е.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

КЛУБ - Тени Омеде пя "Да те жадувам" на сингъл парти

Публикувано на 19 May 2012

Teni.jpg Тени Омеде (полуфиналист от риалити шоуто "България търси талант" и участник в "Евровизия 2010" ) бе официален гост на сингъл парти. Той изпя няколко парчета (класики) от българската рок сцена (сред тях "Да те жадувам" на "Сигнал"). Омеде е роден в Нигерия, но живее във Варна (възпитаник е на музикално студио "Ейнджъл Войсиз").

0 Коментари | Разгледай цялата статия

„Акага” забиха във Варна

Публикувано от YEP.bg на 18 May 2012

akagaok.jpg Момчетата от „Акага” изнесоха свой концерт пред варненска публика. Те се срещнаха с феновете си в клуб „Винтидж 33” (за да им изсвирят най-доброто от годините). Една от най-популярните български групи е сформирана през вече далечната 1992 г. (от студенти от Националната музикална академия).

0 Коментари | Разгледай цялата статия