Виво Монтана представят партизанска песен » YEP.bg

Виво Монтана представят партизанска песен

Публикувано от YEP.bg на 28 November 2017 | 0 Коментари

Източник: Светла Русева

Етикети: , , ,

Виво Монтана (Vivo Montana) представя „Bella Ciao“ в оркестрация на бенда. Видеоклипът и песента са в концертно изпълнение от промоцията на дебютния албум „Меден дух“.

„Bella Ciao“ /Бела Чао/  е популярна партизанска песен на италиански език от периода на Втората световна война. Музиката е по народни италиански мотиви, авторът е неизвестен. „Bella Ciao“ /Бела Чао/  е част от разнообразния репертоар на Виво Монтана (Vivo Montana). На концертите, момчетата  изпълняват авторските композиции от етноджаз албума „Меден дух“ и много други популярни, български и световни парчета с модерния, уникален почерк на брасбенда. В новогодишната нощ, Виво Монтана (Vivo Montana) ще зарадват жителите и гостите на Шумен с концерт на централния площад.

Виво Монтана е в състав от 8 млади момчета, които изпълняват балканска и ъндърграунд музика с модерно звучене. В репертоара си ползват фолклорни, етно, джаз, фънк и поп елементи. Служат си с традиционни, медни,  духови инструменти – тромпет, цугтромбон, баритон, туба и ударни инструменти. Името на групата идва от термина за темпо – „vivo прев. итал. „живо“ и „Монтана“ - роден град на бандата. Бендът е основан през 2009 г. от Пламен Крумов – учител по музика в математическата гимназия в Монтана, чиито възпитаници са всички момчета. Между тях има дипломирани инженери и настоящи студенти.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments