Варна е рок » YEP.bg

Варна e рок

Публикувано от YEP.bg на 18 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Варна Мега Рок

Етикети: ,

Снимка: Варна Мега Рок

Днес стартира официалната част на дългоочакваното музикално събитие Варна Мега Рок. В рамките на два дни на Пристанище Варна ще забият цял куп известни имена от световната метъл  и хард рок сцена. Входовете отварят точно в 17 ч.

Организаторите на събитието са взели значителни мерки за обезпечаване на сигурността. Униформени полицаи ще бдят за реда и спокойното протичане на концертите. Деца до 12 години ще могат да влизат, но само с придружители. За целта ще трябва да бъде попълнена и специална декларация, която може да откриете на  сайта на събитието.

 

Ето и групите по дни, които може да гледате на живо в морската столица:

 

18 Aвгуст

Krossfire

Групата е създадена през 2001 година от Георги Дриев – бас китара, Георги Кушев – китара, Спас Марков – ударни, малко по-късно се присъединяват Захари Шиникчиев – вокал и Никола Иванов – китара. Невероятната формация с име „Krossfire” изпълнява рок музика

Кикимора

Един от най-известните български музиканти зад граница Николо Коцев създава рок групата КИКИМОРА през 2011 година. КИКИМОРА е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок.

Kamelot

Камелот е американска пауър/прогресив метъл група от Тампа, Флорида, сформирана от Томас Йънгблъд и Ричард Уорнър през 1991 година. Към 2018 Камелот имат 11 студийни албуми, 3 концертни албума, 1 DVD и 11 видеоклипа.

Глен Хюз и Б.Т.Р.

Глен е поканен от добрия си приятел Цонко Цонев да изпълнява ролята на гост певец и да даде старт на началото фестивала "Варна Мега Рок", заедно с българската рок група БТР на пристанище Варна, където заедно ще изпълнят песни на Deep Purple.
------------------------------------------------------------------------------------------
19 Aвгуст

Bendida

Бендида е Симфоник фентъзи метъл група, основана през 2008 година. Музиката им е силно повлияна от Тракийския фолклор и Славянската митология. Бендида е единствената банда в света, в чиято музика се включва античният бароков инструмент – виола да гамба.

Конкурент

Група Конкурент е основана през 1986 година от Емил Анчев. През годините тя е изнесла стотици концерти в България и чужбина и е участвала в много радио и телевизионни предавания. Много от най-известните български музиканти са започнали кариерата си в Конкурент. Досега групата е издала 7 албума и 3 DVD концерта, и се е утвърдила като една от водещите рок групи в България. Групата изпълнява класическа рок музика.

Apocalyptica

Апокалиптика е финландска чело метъл група, в която участват виолончелисти и барабанист. Музиката им съдържа елементи от класическа музика, нео-класически метъл, траш метъл и симфоничен метъл.

Nightwish

NIGHTWISH наистина знаят как да завладеят и очароват за секунди. Тяхната виртуозност е ненадминато съвършенство, вдъхновението им е истиска страст! От началото на своята кариера, започнала през една лятна нощ на юли 1996 г., те са олицетворение на най-взискателното музикално изкуство и иновативни звукови преживявания. Като ги чуете ще се уверите. Участието им на Варна Мега Рок ще бъде единственото за групата в Източна Европа за тази година.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments