Симин Тандър е голямата звезда в програмата на RADAR Festival Beyond Music във Варна » YEP.bg

Симин Тандър е голямата звезда в програмата на RADAR Festival Beyond Music във Варна

Публикувано от YEP.bg на 3 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Виолина Николова

Етикети: , , , , ,

Тази вечер от 19 ч. се открива петото издание на RADAR Festival Beyond Music във Варна. Домакин на откриването ще бъде Градската художествена галерия в морската ни столица. Съвременен танц и перкусии ще изледват физическите измерения на звука от партитурите на New York School. В това ще си партнират Хердър Уеър и Татяна Колева.

Втората вечер е посветена на концерта на Стоимен Стоянов–Nocktern, който успешно съчетава нео-класика с електроника. Последният му албум Pieces of Lyla е плод на участието му в международния ден на пианото, създаден по инициатива на Нилс Фрам.

Голямата звезда в програмата ще се качи на сцената на 5-ти август от 19:30ч. Симин Тандър е последното откритие в легендарния списък на лейбъла ECM. Родена в Германия, с корени в Афганистан, младата певица пленява публика и критика с оригинални композиции и импровизации. Често пее на измислен език, както и на Пашто. Американското списание „All about jazz“ пише за нея : „Симин Тандър е полиглот с креативността на Мередит Монк и инвенцията на Гретчен Парлато“. На RADAR ще я чуем в компанията на българския пианист Димитър Бодуров и немския барабанист Йенс Дюппе. Програмата им е еклектичен микс от песни на Ленърд Коен, Ник Дрейк и Том Уеитс, както и собствени композиции, преплетени с импровизации.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments