В ПАМЕТ НА БИСЕР КИРОВ - Представиха „Благодарствена песен“ » YEP.bg

В ПАМЕТ НА БИСЕР КИРОВ - Представиха „Благодарствена песен“

Публикувано от YEP.bg на 7 September 2017 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: ,

На 4 септември се навършиха 75 години от рождението на Бисер Киров. По този повод Фондация „Устойчиво развитие за България“ издаде автобиографичната му книга  „Благодарствена песен“.

Над 200 души приятели, колеги, почитатели на Бисер Киров присъстваха на презентацията на книгата на 4 септември 2017 г. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център. Сред гостите бяха представители на дипломатически мисии, на държавни институции, на обществени организации, на творчески съюзи, интелектуалци.

 

Мамеше ме широкият свят, публиката на нови страни, увереността ми, че гласът ми е пропуск до всяка душа. Почувствах „проповедническото“ в моята професия. От дете познавам внушението на музиката и словото от амвона на татковата църква и сякаш сега изпълнявах съкровената му мечта да бъда като него. Не преувеличавам, бях на мястото си. Мислех си даже, че с песен може да се промени света. Но най-важното за мен бе СВОБОДАТА. Музиката ми я подари. Свободата е в основата на мисленето. За мен свободата е същността на човека. И върховната наша мисия е да осъществим СОБСТВЕНАТА СИ СВОБОДА. Песента е синоним на свободата, а поривите на вдъхновение, са крилете на СВОБОДАТА.

Бисер Киров

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments