Международен радиоконкурс за песен в програмата на „Откритие” » YEP.bg

Международен радиоконкурс за песен в програмата на „Откритие”

Публикувано от YEP.bg на 7 May 2014 | 0 Коментари

Източник: Галина Пашалова

Етикети: , , , ,

Постер: Откритие

За първи път международният поп-рок-джаз фест „Откритие 2014” включва в програмата си една изключително амбициозна идея – реализацията на международен радиоконкурс за песен. 21 селектирани композиции, участващи в категорията за най-добра песен в конкурса на 18 май в ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна, ще звучат седмица преди началото на феста в радиоефира на близо 10 държави. Сред тях са радиостанции в Словакия, Испания, Азербайджан, Русия, Украйна и България. Композициите са на автори от 18 държави в стил поп, денс, рок, джаз и соул.

Стартът на международния радиоконкурс за песен „Откритие 2014” беше даден от руското радио ГОЛДСТАР (Москва), където песните вече са в ротация.                 

Можете да ги чуете и да гласувате за предпочитаните композиции на адрес: http://r-goldstar.ru/discovery/, съобщиха от медията.

Първото излъчване на песните в българския радиоефир ще бъде на честотатат на БНР - Радио Варна на 11 май, в предаването „Може би „Да”, във времето между 10 и 12 часа. Песните можете да чуете и на официалния сайт на фестивала на адрес: http://discoveryfest.com/bg/discovery/participants/.

Повечето от композициите са написани специално за “Откритие2014”, а записите им са осъществени в различни студиа по света. Всяко от парчетата носи звученето, ритмите и характерните особенности на съответната музикална култура, която представя. Композициите са  написани от млади автори до 35 годишна възраст от Европа и Света. Надяваме се, че ще предложим на публиката един уникален и разнообразен в стилово отношение културен продукт, заяви директорът на фестивала „Откритие” Доно Цветков.  

Слушателите на радиостанциите, реализиращи проекта, ще могат да изберат предпочетената от тях песен, като гласуват за нея в съответната  държава. Композицията, събрала най-много гласове, ще бъде носителка на международната наградата на радиослушателите “Откритие 2014”. Авторите й ще получат отличието на церемонията по награждаването на победителите на фестивала на 18 май, на сцената на ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна, съобщи Галина Пашалова.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments