Коледа с Васил Петров и песните на Синатра » YEP.bg

Коледа с Васил Петров и песните на Синатра

Публикувано от YEP.bg на 22 December 2014 | 0 Коментари

Източник: NIRA Communications

Етикети: , , ,

22 декември Варна, Фестивален и конгресен център - 19:00 ч.
Диригент Владимир Бошнаков
Със  специалното участие на Русалина Мочукова – сопран
Хор на Варненска детско-юношеска опера – при Общински детски комплекс  за концерта във Варна
В програмата: Коледното настроение в песните Let It Snow, Ave Maria, White Christmas и вечните хитове My Way, Ol’ Man River, Can’t Take My Eyes Off You, Killing Me Softly, The Girl from Ipanema
Аранжименти Ангел Заберски – син и Румен Тосков – Рупето.
Популярният джаз и поп изпълнител Васил Петров ще се появи с празнична програма с Русенска филхармония в Търговище, Варна и Русе. Галаконцертът съдържа репертоар от известни коледни песни – класически и американски. Ще прозвучат още творби на Франц Шуберт, Фредерик Лоу, Франк Синатра и други. Както и на всяка друга своя изява той ще представи и някои от емблематичните си песни, които публиката обича и винаги очаква с нетърпение.
Васил Петров е сред изпълнителите с изразен интерес към различни музикални жанрове. Неговите концерти са винаги различни и неповторими, като това е рецептата за трайното му елегантно присъствие в музикалния живот на България и света.
Певецът завършва факултета "Естрадна музика" на Музикалната академия в София през 1990. Участва в много естрадни и джаз фестивали. Има много записи в БНР и БНТ. През 1992 и 1994 е най-продаваният изпълнител у нас. Гастролирал е с успех в Хелзинки, Осло, Стокхолм, Белград и Лилехамър, Норвегия, по време на Зимните олимпийски игри. Работи с едни от водещите джаз групи в България - Биг бенда на Вили Казасян и Акустична версия.
През 1996 Васил Петров изнася няколко концерта във Флорида с известни джаз изпълнители като Дан Морети и Фил Проженциано. Участва многократно в традиционните фестивали "Аполония" и на джаз феста в Банско, изявява се с различни наши симфонични оркестри с участието на оперни певци, съобщават от NIRA Communications.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments