Варна ще бъде домакин на „JAZZ Migration” » YEP.bg

Варна ще бъде домакин на „JAZZ Migration”

Публикувано от YEP.bg на 2 April 2018 | 0 Коментари

Източник: Виолина Николова

Етикети: , , ,

През април Варна ще бъде домакин на колекция от три концерта, обединени под заглавието „JAZZ Migration”. Обединяващата линия са тримата пианисти, живеещи и активно творящи извън България. „Джаз мигрантите“ са Събин Тодоров, Константин Костов и Димитър Бодуров, които ще представят в залата на Радио Варна най-новите си албуми, предлагащи различно звучене и облик на съвременния български джаз. Всяка една от концертните програми се отличава с индивидуална интерпретация на уникалната фолклорна традиция на страната ни.

Концертите ще се проведат в три последователни априлски петъка. Програмата ще бъде открита от Бодуров трио на 13.04. от 19.00 ч. Следващото събите ще се състои на 20.04. от 19.00ч. – Събин Тодоров трио, а на 27.04, отново от 19.00ч. триото на Константин Костов ще закрие цикъла.

Поканените изпълнители са сред българските музиканти, които редовно участват в престижни форуми, които им осигуряват международно признание. Пиано трио формата е предизвикателство за всеки джаз пианист, но и тримата музиканти по собствен начин откриват своя индивидуален “глас” в симбиозата от джаз, фолклор и други музикални стилове.

„JAZZ MIGRATION” е проект, имащ за цел да фокусира вниманието върху процесите на обратен „внос” на артистичен потенциал от Европа към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни. Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments