Италиански звезди пресяват талантливи наши певци и музиканти за Рим и Ливърпул (ВИЖТЕ УСЛОВИЯТА!) » YEP.bg

Италиански звезди пресяват талантливи наши певци и музиканти за Рим и Ливърпул (ВИЖТЕ УСЛОВИЯТА!)

Публикувано от YEP.bg на 24 March 2015 | 0 Коментари

Източник: ICreative

Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,

Снимка: ICreative


Популярният италиански автор на песни и телевизионни шоу формати Фабрицио Берлинчони, живеещата в Италия българка, известна певица и творец Дариана Куманова и Рита Сперанца – популярно лице в италиански музикални предавания и конкурси, ще гостуват у нас през май. Поводът е подбор на най-талантливите ни дечица и млади артисти, които да продължат към финала на международния музикален фестивал Italia Music Festival All Around Art 2015. Селекцията ще се проведе със съдействието и помощта на LIPA4:19 България (българският филиал на Liverpool Institute for performing Arts, основан от Пол Макартни). Финалът на феста ще е през юни месец в Рим, а едно избрано гласовито българче ще има шанс да получи специално написана за него песен  и заснемане на видеоклип. Победителят пък ще бъде изпратен на посещение в Ливърпул за обмяна на опит с други творци. Селекцията ще протече в столицата, в рамките на три дни - 15,16 и17-ти май, в Академия  LIPA 4:19.
Могат да се включат артисти на всякаква възраст - композитори, музиканти, певци, танцьори (класически и модерни танци, степ и латино) и актъори - ако говорят добре италиански. Категориите на Italia Music Festival All Around Art 2015 са следните - деца от  6 до 10 г., млади таланти от 11 до 15 г., изпълнители над 16г. и групи - танцови формации и музикални групи.
Фабрицио Берлинчони, организатор на феста и автор на песни на Андреа Бочели, Pooh, Адриано Челентано, както един от авторите на песента победител в детската „Евровизия 2014“ (в изпълнение на Винченцо Кантиело), има впечатления от българските деца и затова е решил тази година да насочи вниманието си към талантите по нашите ширини.  Сред селектиращите ще бъде и Дариана Куманова, която живее от години в Италия, доцент е в Академията на „Сан Ремо“ и е номинирана за най-добър саундтрак от „Давид на Донатело“ (италианските Оскари).  Рита Сперанца е третата италианска звезда, която ще даде своя глас за родните избраници – работила е за Rai 1, участвала е в много сериали и телевизионни музикални формати.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.