Григорий Лепс: Много е сложно да пресъздадеш Висоцки » YEP.bg

Григорий Лепс: Много е сложно да пресъздадеш Висоцки

Публикувано от YEP.bg на 9 August 2018 | 0 Коментари

Източник: MOKO solution

Етикети: , , , ,

Руската суперзвезда Григорий Лепс започна усилена работа по нов албум. Изпълнителят, който за първи път ще зарадва многобройните си фенове на 3 ноември в Арена Армеец, подготвя уникален проект в чест на един от най-известните бардове на Съветския съюз – великия Владимир Висоцки.

Често сравняван с незабравимия актьор и поет с китара, по известен като „Говорителя на народа“,  Лепс не пропуска случай да почете и изрази възхищението си към таланта на един от най-големите любимци на Русия, останал завинаги в сърцата на хората. Сега, както самият той съобщи в социалните мрежи, по случай 80-годишнинита от рождението на „Великия мастър“ записва трети албум, посветен специално на него и легендарните му хитове.

„Опитвам се да пресъздам негови песни, просто глас под акомпанимента на китара – това е много сложно! Искам да успея да завърша албума преди да е приключила годината на 80-годишнината му. Но никога не съм мислил, че това ще е толкова трудно – да уловиш интонацията, да го направиш по свой начин, без да изгубиш от уникалната енергия на тези произведения… - сложно.“ – признава Григорий Лепс и допълва: „Опитвам се да не бъде в прекия смисъл подражание, но и не искам да оригиналнича на всяка цена. Сложно е, но това е Владимир Симеонович Висоцки! Надявам се, че ще успея да пресъздам достойните произведения на Великия мастър. Искрено се надявам, че този албум ще се слуша от всички – от президента до таксиметровите шофьори“.

Някои от песните, посветени на Висоцки, ще бъдат изпълнени и на грандиозния концерт на Лепс у нас. Музикантът и композитор ще представи пред родната публика още най-големите си хитове – „Я Счастливый“, „Зеркала“, „Лондон“, “Лабиринт”, “Водопадом”, “Ну и что”, “Плен”.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments