Фестивалът „Варненско лято“ слезе на плажа » YEP.bg

Фестивалът „Варненско лято“ слезе на плажа

Публикувано от YEP.bg на 3 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Нина Локмаджиева

Етикети: , , ,

Снимка: Росен Донев

Испанците от "Патакс" нагряха публиката на Международния музикален фестивал „Варненско лято 2018“ със своят горещ микс от фламенко, поп, джаз, салса. С началото на модула "На границата с класиката" най-дългогодишното музикално събитие у нас излезе на откритите сцени и първо - на плажа в популярен клуб.

 

"Знаехме, че градът ви е много хубав, но това, което усетихме, надхвърли много очакванията", каза Хорхе Перез пред варненската публика. Очакването беше голямо и музикантите бързо изстреляха зрителите до световъртеж от ритми, импровизации и дръзки изяви на младата певица, която за пръв път е с групата. Култови парчета на Майкъл Джексън са в основата на повечето композиции на "Патакс", в чийто състав влизат музиканти от Италия, Испания, Куба. Фламенко-танцьорка се появява в най-горещите моменти, за да украси с линията на испанския танц оригиналния стил на клубната формация.

Линията продължава също на открито "С песните на Вили" - един концерт, изтъкан от композиции на Вили Казасян, които ще бъдат изпълнени от дъщеря му Хилда и Васил Петров в компанията на Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов. Музикантите и оркестърът на Варненската филхармония ще бъдат дирижирани от Борислав Йоцов. Спектакълът под звездите на Летния театър ще е на 13 август от 21 ч.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments