“2 наум“ зарежда първи сингъл » YEP.bg

“2 наум“ зарежда първи сингъл

Публикувано от YEP.bg на 2 May 2018 | 0 Коментари

Източник: 8 pm

Етикети: , , ,

Пролетта е слънце, цветове и зараждане на нов ентусиазъм. Това е и причината именно сега да се появи първият сингъл на проекта „2 наум“.   Тя е Христина. Той - Юлиан. Излизали на най-големите сцени в страната, партнирайки си с имена като дует Авеню, Деси Добрева, дует Ритон, Мастило, Ирина Флорин. Музиката им съчетава елементи от американския соул и ритъм енд блус с български текстове и силен авторски отпечатък. Сега започват нещо съвсем ново - техен авторски проект, който превръща в реалност и първото им музикално видео към парчето "Променен". Кадрите са заснети из софийските улици, в които често се скриваме от лудницата на града, а цветовете се преливат толкова бързо, колкото и самата песен, която ни подготвя за приятни изненади. Една от тях е именно предложението за брак, което Юлиан прави на Хриси на финала на видеото.

"Много сме щастливи, че успяхме да съберем такъв екип за това видео! Любопитно е, че всички са много млади, част от тях - не толкова опитни, но всички се включиха безрезервно, с огромно желание и любов, което всъщност беше и най-важното за нас. Това несъмнено се усеща в клипа през цялото време. Снимките се превърнаха в такава романтична приказка, че в нас те останаха като главно събитие, а не крайния продукт“, разказва Юли, който споделя, че за изненадата е знаел единствено екипът, който научава половин час преди снимките. Във видеото си партнират с Етиен Леви, техен преподавател, вдъхновител и скъп приятел.

Режисьор на видеото е Митко Стафидов, който прави режисьорския си дебют с късометражния филм “Разговор с Ал”, заснет във филмовото студио в Бояна и селектиран на няколко престижни фестивала, включително Златна роза.

„Надяваме се хората да усетят емоцията и...не проускайте финала!“, заявяват 2 наум.

 

Биография:

Христина Нейкова

  Христина Нейкова, или половината от 2 наум, е талантлива изпълнителка, позната като беквокалист на някои от най-популярните имена в българската поп музика. Търсена заради въздействащия си тембър и впечатляващ музикален талант, през последните години работи активно с дует Авеню, Ирина Флорин, дует Ритон, Деси Добрева. Нейната композиционна мисъл и хармоничен слух я правят предпочитан студиен вокалист за все повече продуценти и артисти.  Завършва СОУ "Сава Доброплодни" - Шумен, в музикална паралелка, а бакалавърска и магистърска степен защитава в СУ "Св. Климент Охридски" като отличник на випуска в специалност Музикална педагогика. Нейни преподаватели по поп пеене са Етиен Леви, Стефка Оникян и Катина Димитрова. Именно в университета среща Юлиан Янев, който по това време работи там. С него бързо намират общ музикален език и създават дуета "2 наум". Много скоро професионалният им живот се смесва с личния, а по време на снимките на тяхното първо музикално видео, Юлиан изненадващо й предлага брак. Песента "Променен" вече огласява родния ефир, а двамата подготвят интересни нови проекти и албум, който трябва да бъде завършен през 2019г.

 

Юлиан Янев

 Публиката го познава най-вече като пианист, работил с редица доказани имена от българската поп сцена, сред които дует Авеню, Деси Добрева, дует Ритон, Мастило, Мария Илиева, Камелия Тодорова, Етиен Леви и много други. Като постоянен пианист в "X Factor" свири с повечето финалисти, сред които Жана Бергендорф, Кристиан Костов, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Стивън Ачикор, Ана-Мария Янакиева и др. Още като студент става корепетитор и в последствие преподавател в Нов Български Университет, където концертира редовно с изявени студенти като Невена Пейкова, Митко Петров, Траян Костов, Симеон Желязков (Funky Miracle), Ники Манолов, Мартина Иванова (Ice Cream), Нелина Георгиева (Deep Zone Project) и др.

 През последното десетилетие мастерингът се превръща в негова страст и негова основна дейност. Благодарение на богатата си музикална кариера и многобройните си авторски проекти, той често е предпочитан композитор и аранжьор от младите таланти участвали в телевизионни формати, сред които Димитър Атанасов и Христо Младенов, Voice Of Boys, Тодор Георгиев - Toshey, Елица Наумова, Дамян Попов и др. Работи по студийни проекти и с изпълнители като Bobo & The Gang, Стефан Вълдобрев, Mary Boys Band и много други.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments