Авторска музика с вкус на джаз на „Варненско лято“ » YEP.bg

Авторска музика с вкус на джаз на „Варненско лято“

Публикувано от YEP.bg на 23 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Нина Локмаджиева

Етикети: , , , ,

Силната поредица „На границата с класиката“ от Международния музикален фестивал „Варненско лято“ продължава за радост на почитателите на джаза и на хората, които обичат смесицата от стилове. Yamaha и Динакорд България представят новото трио PlaYIS, което се появява на фестивалната сцена на открито на 2 септември от 20 ч. във вътрешния двор на Градската художествена галерия. Тримата не се нуждаят от много представяне, защото те са: Ясен Велчев от група ТЕ, Ивайло Звездомиров от ФСБ и Стоян Янкулов-Стунджи – и тримата са представителни артисти на Yamaha. Фюжън групата обединява страстта на тримата към джаза, носталгията към фънка и артистичните им влечения да създават авторска музика, което в наши дни е безценно.

След много успешната премиера на Кончерто Гроссо за Джаз квинтет и камерен оркестър на Антони Дончев специално за „Варненско лято“  фестивалната публика може да остане с отворени сетива и към вечерта, която предстои. Пианистът, басистът и перкусионистът ще изпълнят авторски композиции на Ясен Велчев, аранжирани от всеки един от тях. 

Ясен Велчев е добре  познат като ключова фигура от Група Те. През 2014-та Боби Кимбъл, фронтмент на ТОТО избира него, Ивайло Звездомиров и Стоян Янкулов за своя суперуспешен концерт в София. Тогава се появява искрата и идеята, че тримата могат да свирят заедно. Това се случва на концерти на Михаил Белчев, Тони Димитрова, Кристиян Бояджиев и много други. Триото участва в музикалния бенд на телевизионното предаване „Неделя х3” по БНТ, както и в други музикални предавания. Имат своите изяви на международни сцени, сред които и с имена като Джордж Дюк, Инкогнито, Мецофорте. 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments