Александрина Симеон и Даниел Марк Еберхард излизат пред варненска публика с творби на Гершуин и кавъри на „Бийтълс“ » YEP.bg

Александрина Симеон и Даниел Марк Еберхард излизат пред варненска публика с творби на Гершуин и кавъри на „Бийтълс“

Публикувано от YEP.bg на 14 May 2018 | 0 Коментари

Източник: Ана Атанасова

Етикети: , , , , , , , , ,

Дуото Александрина Симеон и Даниел Марк Еберхард ще излязат пред варненска публика на 18 май т.г.. Двамата музиканти, които са заедно вече 12 години, предизвикват възхищението на германската публика със своите идеи и джаз интепретации. Най-новият проект на „Александрина Симеон Квинтет“ е албумът  “OCEAN TALES”. За него Александрина композира музиката, а Даниел я обогатява със специфичните си аранжименти.

 

Александрина и Даниел идват във Варна специално за тазгодишното 27-мо издание на ММФ „Откритие“. За концерта си, наречен "ОКЕАН-джаз и соул вълни"  те са подготвили наистина огнено съчетание от госпъл, соул, джаз и авторски песни, интерпретирани по наистина личен /и различен/ начин. За публиката това означава вечер, изпълнена с много радост, виртуозност и лекота.

Тези, които вече са виждали и чували Александрина Симеон в предишното ѝ, индивидуално участие като специален гост на „Откритие“ ще могат да добавят още прекрасни впечатления от нея, а за останалите предстои среща с наистина красива музика. Александрина Симеон е родена във Варна, но от шестгодишна живее с родителите си – музиканти в германския град Аусбург. Тя никога не е губила връзка с българските си корени. След като почти цялата  ѝ фамилия се занимава професионално с музика, за Александрина не е трудно да избере пътя си – започва с цигулка, продължава с класическо пеене, после задълбочава знанията си в джаза при Хариет Луис, Санди Патън и Карън Едуардс. Започва участията си в джаз формации в Аусбург и Мюнхен, прави концерти в Германия, Австрия и Швейцaрия, участва в различни телевизионни продукции. Александрина Симеон е и музикален педагог, преподава в Аусбург и в университета в Инголщад. Пее на една сцена с Njamy Sitson, Wolfgang Lackerschmid, Gerd Dudek, Ryan Carniaux, Benny Brown, Andrej Bielow, Rhani Krija, Lilly Maiski, Szimanowski-Quartett  и други. Едно от основните ѝ занимания е композирането за нейния уърлд джаз състав „Александрина Симеон Квинтет“. С  музикантите от него тя ще гостува тази година през август в Банско.

Даниел Марк Еберхард също предпочита джаза, като пианист участва в различни телевизионни музикални предавания, при записите на повече от 25 CD албума  и DVD продукции и в многобройни концерти в Германия, Франция и САЩ.Преподава в университета в Инголщад. От 12 години той  работи заедно с Александрина Симеон – в дует или като част от нейния квинтет.

За концерта си, по време на който ще бъде осъществен и звукозапис двамата са избрали интересна и разнообразна програма – Гершуин, кавъри на „Бийтълс“, Ричард Роджърс и Карлос Йобим, интерпретации на Бах , собствени композиции на Александрина Симеон, и дори  „Дилмано, Дилберо“.

Концертът е от 18.30 часа на 18 май /петък/, в концертното студио на БНР-Радио Варна.

На 19 май Александрина Симеон ще проведе във Военоморския клуб във Варна и  открит урок по вокално майсторство с млади джаз и поп изпълнители.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments