КОМЕНТАР – Посредственост и фалш трайно са превзели модните подиуми » YEP.bg

КОМЕНТАР – Посредственост и фалш трайно са превзели модните подиуми

Публикувано от YEP.bg на 1 March 2013 | 2 Коментари

Етикети: , , , , , , , , , , ,

Посредствеността трайно е превзела модните подиуми и това не е тайна за никого. В дългогодишната ми практика на светски журналист и редактор (повече от 12 години) все по-често се сблъсквам с недоразумения, които имат претенциите да се нарекат „изискано събитие”. Фалш (прикрит зад гръмки фрази и пози) ясно прозира с всяко светване на прожекторите. По пътеките „дефилират” момичета, които имат амбицията, но не и качествата да бъдат модели. Недодяланата походка (която по-скоро предизвиква насмешка) вече е запазена марка за т.нар. „манекенки”.

Криви крака, целулит, стрии и недостатъчен ръст до такава степен се приемат за нещо нормално, че дори не правят впечатление на никого. Хора взети директно от улицата (без да имат и един ден обучение) се спъват, хилят, ръкомахат, прехапват устни, гримасничат по време на дефилетата. След това обаче гордо слагат снимки от „бляскавата си изява” на личните си страници във Facebook и записват пореден успех в биографията си. Време е да се сложи край на подобни пародии. Yep.bg ще инициира среща с представители на едни от малкото наистина професионални модни агенции във Варна („VIP Fashion Group” , „Пауър Подиум” и др.), на която ще предложи пакет от мерки, който ще гарантира ясното разграничаване от подобни аматьорски напъни (като описаните по-горе), заради които този бранш все по-отчетливо върви към дъното. Премълчаването на истината не помага на никого!

Емилиян Ялъмов

  

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

  • Подкрепям инициативата ;)!

    Публикувано от Алекс Манчев, 01/03/2013 12:31pm (6 години ago)

  • Ужасно си прав колега, но добрите събития са въпрос на бюджет и единствените мерки които можете да вземете са да започнете да събирате пари или да научите фирмите да си плащат добре за ревюта така ще има пари и за световни топ модели даже :)

    Публикувано от десислав димитров, 01/03/2013 11:19am (6 години ago)

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments