Носителката на приза „Жена на годината“ Ванеса Тонова пред YEP.bg: Модата е изкуство » YEP.bg

Носителката на приза „Жена на годината“ Ванеса Тонова пред YEP.bg: Модата е изкуство

Публикувано от YEP.bg на 6 December 2017 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Снимки: Личен архив на Ванеса Тонова

Тя е млада, красива, умна и амбициозна. Работи като модел едва от 2 години, но вече е обиколила модните столици Париж, Милано, Лондон и Мадрид. У нас е популярна от страниците на списанията „Грация“, „Ева“, „Амика“, и др.  и със запомнящо се участие в календара на „Ивет Фешън“ за 2017 година, където тя е едно от новите лица. Нейното име е Ванеса Тонова и е тазгодишната носителка на приза „Жена на годината“ на списание „Грация“ в категорията „Модели“. Макар Ванеса да е дъщеря на фотографа Иван Тонов и от малка често да е заставала пред обектива му, истинската и кариера като модел започва доста по-късно.

-          Какво те привлече към модата?

-          Ако трябва да бъда честна, никога не съм желала да ставам модел, въпреки че много хора са ми казвали да опитам. До колкото помня беше преди 2 години когато приятел на майка ми настояваше да ме заведе в “Ивет фешън” ( дъщеря му беше много успешен модел там ). В крайна сметка майка ми се съгласи, отидохме и екипът много ме хареса. От тогава започна всичко.

-          Какво най-много ти харесва в професията модел?

-          Пътуването по различни точки на света и запознанството с нови хора всеки път определено е най-любимата ми част от тази професия. Да имаш възможността да живееш с момичета, идващи от цял свят,  в един апартамент наистина може да бъде изпитание понякога, но в повечето случаи остават уникални моменти. Смея да твърдя, че имам няколко истински приятелства, зародили се именно по такъв начин.

-          Трудно ли е да се работи в чужбина и различават ли се условията от тези у нас?

-          Определено работата в чужбина е доста по-трудна и напрежението там доста повече. Относно условията, както може да се предположи са много различни от тези у нас. Повечето ми работи тук са свързани с екипи, които познавам (фотографи, стилисти, гримоьри и тн). Модната индустрия в България не е голяма, поради тази причина, с повечето занимаващи се с мода се познаваме. Докато в чужбина отиваш в непознат град, живееш с непознати хора, всеки ден получаваш различна програма ( в повечето случаи това вклчва кастинги, докато не започнеш да взимаш работа, от тези кастинги, но повярвайте ми конкуренцията по тези модни столици е огромна, момичетата са много, а това  усложнява печеленето на работа.) В България в 90% от случаите няма нужда да ходиш по кастинги за работа, тя така да се каже „ сама си идва“, но затова разбира се съм много благодарна и на букера ми Дидо и на цялата агенция, които са страхотни професионалисти.

-          Какво за теб модата ?

-          За мен модата е изкуство. Модата е да използваш един модел, за да пресъздадеш история, моделът говори вместо дизайнерите, влиза в роля, прави дрехите истински. Сигурна съм, че това определение означава различно нещо за всеки, но аз го погледнах от моя ъгъл – моделството.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments