София посреща топ дизайнери за Green Fashion Days » YEP.bg

София посреща топ дизайнери за Green Fashion Days

Публикувано от YEP.bg на 29 April 2018 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , ,

София е четвъртата европейска столица, която има своите Green Fashion Days и това я поставя в центъра на значимите събития за всички почитатели, модни блогъри и журналисти на „зелената“, „екологична мода“. Събрахме най-добрите утвърдени и млади български дизайнери на екологична мода, които ще участват в двата дни на Green Fashion Days Sofia, но поканихме и топ дизайнери от областта, които ще покажат световните тенденции в тази насока“, съобщи по време на официалната пресконференция организатора на модното събитие за България Наталия Абилдина.

 

Изключително съм щастлива, че покана да участват приеха българските дизайнери в областта на еко и зелената мода като Светла Димитрова, Мариела Братова, Габриела Колева, младите дизайнерки Калина Кузманова и Елена Алекси, които имат своите успехи на европейската модна сцена, както и Наталия Иванова, която ще представи изцяло детска мода.

С голям интерес се очакват дефилетата на Жумубуба Сариева, която има собствен бранд и работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Ще видим цветове, есетствени материи и много любопитни модни идеи от сцената на тази талантлива дизайнерка и нейното студио.Топ дизайнерът на висша еко мода от Великобритания Ромеро Брайън ще покаже класата на звездите да се обличат от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуална мода и дрехи от рециклирани материали. Дизайнерът нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, певицата Бионсе и американската поп група Дестинис Чайлд за своите клипове и изяви, като едни от най-големите почитателки на „зелената мода“.

За първи път София ще стане модна сцена, на която ще се покажат дрехи за предстоящият есен-зима сезон 2018/2019 година.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments