Коафьорът Наско Папазов: Продуктите за коса трябва да бъдат внимателно подбирани » YEP.bg
Важна информация

Сайтът временно е в процес на профилактика, но информацията в него ще остане достъпна. Новините няма да се обновяват до 20 август 2017 г.

Коафьорът Наско Папазов: Продуктите за коса трябва да бъдат внимателно подбирани

Публикувано от YEP.bg на 31 July 2017 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Лео Кирилов

Поддържането на хигиената на кожата на скалпа и косата ни е нещо, което всеки смята, че прави правилно, но дали е така? Съществува средноаритметична норма, базирана на това как протичат отделянето на хидролипиден капитал (себум и пот) и замърсяването от външни фактори. При жените е два пъти седмично, а при мъжете три пъти, но това не бива да бъде прието като закономерност. Косата и кожата на скалпа трябва да бъдат измити тогава, когато има нужда, т.е. винаги когато са замърсени, като е необходимо да се избягва измиването им, когато не са, за да се поддържа едно нормално ph на кожата на главата.

„Оставянето на косата и кожата замърсени пречи на правилната функция на скалпа, премиването също. Това може да доведе до редица неприятни ситуации – от  раздразнение до появата на кожни заболявания, а по отношение на косата – от линеене и изтъняване до косопад и загуба на капитал“, коментира коафьорът Наско Папазов, собственик на популярен фризьорски салон в столицата.

Продуктите за коса трябва да бъдат внимателно подбрани и подходящи за нас, като е най-добре те да бъдат избрани от специалист, който да обясни и правилния начин на употреба. Маските за коса, серуми, термо и UV защити са задължителни в наши дни и начина на живот, който водим. Храненето, стресът, диетите и различни други външни условия оказват влияние върху косата и без да се погрижим за дължините си, те няма да ни се отплатят със здравина, еластичност и блясък.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments