Френските треньори на Eugene Perma: Българските фризьори са на много високо ниво » YEP.bg

Френските треньори на Eugene Perma: Българските фризьори са на много високо ниво

Публикувано от YEP.bg на 9 August 2018 | 0 Коментари

Източник: PR публикация!

Етикети: , , , , , , ,

Хелена Перейра и Кристоф Пижол представиха във Варна новите линии на Eugene Perma Professionnel Paris в цвят и стилизиране. В обучението се включиха фризьори от Варна и от други градове на България. Французите обърнаха специално внимание на новостите, свързани със Solaris – серията на френския бранд, създадена за руси коси. И ако до този момент гамата на Solaris включваше пет специфични продукта за регулиране на изсветляването по желание на клиента, тази година революцията в салоните на марката идва със Solaris прах P9 – нов мощен скоростен изсветлител. Той предлага до 9 нюанса на изсветляване и има неутрален аромат. Разработен е като продукт, запазващ качеството и здравината на косата. За по-модерна, по-изтънчена и по-елегантна визия са създадени четири нови тонера без амоняк за персонализиране на русото – от перлена блондинка до ултраестествена бежова блондинка. 


Хелена Перейра е международен технически треньор на Eugene Perma Professionnel. Тазгодишното й участие в събитието Summer Look, организирано от българския екип на френския бранд, е второ поредно. Хелена започва професионалното си развитие в салоните на FRANCK PROVOST PARIS. Много бързо креативността й е забелязана от световните школи в бранша и тя е поканена на мениджърска позиция в екипа на TONI&GUY PARIS, LONDON & SYDNEY. През годините работи в международни компании като ESTEE LAUDER и NEW YORKER. Зад гърба си има много технически семинари, а нейна страст са модата и фотографията, обича да пътува по света, обича и Варна.

Кристоф Пижол е възпитаник на френската школа на Жан Луи Давид в Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), северно от Марсилия. От 2016 г. е в артистичния екип на Eugene Perma Professionnel. Колекциите, които представя, са вдъхновени от властните жени: царици и амазонки. Черпи енергия и от филмите на Тим Бъртън, и от природата. Признат е за

 

- Каква е целта на посещението ви във Варна?

Хелена: - В качеството си на международен обучител  в  EUGENE PERMA желанието ми е да предавам и да споделям моята страст към професията на фризьр колорист. Всяка година  EUGENE PERMA пуска на пазара нови продукти и лансира нови колекции. Моята роля е да представям тези новости на нашите клиенти в международен мащаб.

 

- За първи път ли сте в България? Какви са впечатленията ви?

Хелена: - Това е второто ми посещение във Варна. И всеки път съм топло посрещана и се чувствам като у дома.  Считам   вече екипа на Васил Филков за  мои приятели и безкрайно им благодаря за професионализма и любезността.

Кристоф: - Да, за първи път съм в България и Варна. Обичам атмосферата във вашия град, плажа, ресторантите и българската храна. Хората тук са много приветливи.

 

Какво е нивото на българските фризьори според Вас?

Хелена: - Много е високо. Те  имат творчески подход при създаване на прическите. Чувства се, че изпитват страст и удоволствие, когато работят.

Кристоф: - Не успях да видя много от творчеството на българските фризьори, но Eugene Perma Team Bulgaria (българският екип, който ни помагаше) беше много реактивен, професионален и с много високо ниво.

 

- Какви съвети им давате за работа?

Хелена: - Съветвам всички фризьори да не престават да се квалифицират и да бъдат отворени към света. "Да  си сверяват часовника" и да следят как се развива фризьорството в световен мащаб.

Кристоф: - Съветите, които бих могъл да им предложа е да адаптират един по-артистичен ангажимент, да се вдъхновяват от околната среда (природата около тях, сградите и др), за да получат модерен дух.

 

  - Какви са новостите, които показвате тук в „Морско казино“?

Хелена: - Тази година на мода е слънчевата и  жизнерадостна жена, жената, сигурна в себе си. Жената HELLO YELLOW.   Тенденцията  е  към ярко жълтото, което прави жената възвишена и рафинирана. Намирам, че то подхожда на българските жени.

Кристоф: - Хелена и аз показахме лятната тенденция на  Eugene Perma HELLO YELLOW, аз показах тенденцията в по-поетична тема. Цветът като почерк  е работното послание на есента, която идва от Париж. В представянето на есен/зима 2018-2019 работим с известна френска танцьорка, носеща топлината на нашата колекция. Използваме топли цветове, а прическата е каре. Имаме пластове, но без рязко подстригване. Косата е на вълни и с повече движение. Цветът като почерк представлява марката Carmen. Есента на Eugene Perma e много шик и в същото време е семпла - чиста в своите линии. Любимият й цвят е медено-кестеняв със завършек от златен мед в краищата.

- Какво ще отнесете за спомен от България?

Хелена: - Всеки път, когато ходя в чужбина се старая да взема нещо типично за региона. Тази година купих бутилка алкохол, за да почерпя приятелите си.

Кристоф: - Получих много красив калиграфски сет от българския екип на Eugene Perma.

Интервю на YEP.bg

 

За контакт с Eugene Perma Bulgaria

Тел. 052 / 65 47 47, 0879/ 558 440

https://www.fram.bg

https://www.facebook.com/EugenePermaProfessionnelBulgaria/

PR публикация!


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments