Във Wine Club Varna отвориха бутилка вино, която е лежала десетки години заровена в бункер под земята » YEP.bg

Във Wine Club Varna отвориха бутилка вино, която е лежала десетки години заровена в бункер под земята

Публикувано от YEP.bg на 20 November 2013 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , , ,

Снимки: Wine Club Varna

Членовете на Wine Club Varna отвориха бутилка, която е лежала 26 години заровена в бункер под земята. Виното в нея е на повече от 30 години, разясни Даниел Дамянов. Бутилката е част от наследството, което му е оставил приживе неговия баща Дамян Дамянов. Заръката била виното да се отвори за сватбата на внука. От партидата, която е домашно производство, са останали едва няколко бройки.

Друго 30-годишно вино, което дегустираха ценителите, бе емблематичното Мерло 1983 – Сакар на изба Хасково. То бе с приятен нос, леки конячни нюанси и запазени цялостни характеристики.  Кънтри 1990 от Павликени, Мерло 1991 от Лясковец, различни специални селекции и резерви също бяха част от дегустационната листа на вечерта. Няколко бутилки от личната си колекция отвори и Катя Вичева.

Ден по-рано във Wine Club Varna се проведе вечер на домашните вина. На нея Дамянов се представи с Пино Ноар, което беше много високо оценено. Вчечатление направи и подобреното с черупки от орех вино на Милко Матеев, който през свободното си време е инструктор по танго.  Атанас Атанасов също донесе от своите ръчно приготвени елексири. При направата на някои от тях той бе използвал дъбов чипс, стана ясно по време на срещата. 

Водещ и на двете събития бе Димо Атанасов.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments