Нумизмати, антиквари, филателисти и търсачи на ретро „съкровища“ си дават среща около Аквариума » YEP.bg

Нумизмати, антиквари, филателисти и търсачи на ретро „съкровища“ си дават среща около Аквариума

Публикувано от YEP.bg на 9 August 2016 | 0 Коментари

Източник: www.brat-bg.com

Етикети: , , , , , , , , ,

За поредна година в навечерието на празника на града Варна отново ще стане столица на колекционерите, пише БРАТ – BG. В събота, 13 август, районът около Аквариума ще се превърне в изложбена зала на открито, която ще събере филателисти, нумизмати, антиквари и търсачи на всевъзможни ретро „съкровища“ от осем държави.

 

Освен колекционери от всички краища на България, към традиционната национална среща, организирана от Съюза на българските филателисти, т.г. са проявили интерес и рекорден брой чуждестранни участници. Желание да се включат в нея вече са заявили гости от Румъния, Турция, Сърбия, Македония, Русия, Украйна и Молдова.

Традицията почитателите на архивните ценности да се събират край морето през втората събота на месец август продължава повече от 30 години. Срещата, на която колекционерите идват, за да попълнят сбирките си или просто да се похвалят с поредните си находки, неизменно привлича вниманието на туристите и жителите на Варна. Още повече че за посещението на пъстрата експозиция няма входна такса.

Така че, ако на 13 август пътят ви за плажа минава край Аквариума, не пропускайте да откриете и нещо за себе си. Палитрата от антикварни предмети и изделия е широка – от пощенски марки, монети и стари картички, през военни отличия и излезли от употреба оръжия, до етнографски артефакти, произведения на изкуството и изящни стари бижута.

Колекционерската среща „Варна 2016“ ще продължи от 8 до 13 часа, входът е свободен.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments