Тайните на Черно море – Показват кораб на 2500 години » YEP.bg

Тайните на Черно море – Показват кораб на 2500 години

Публикувано от YEP.bg на 26 October 2017 | 0 Коментари

Източник: Ирена Райчева

Етикети: , , , ,

Темата на NOVA ще доближи зрителите до резултатите от най-мащабната подводна експедиция в света и то не къде да е, а в Черно море, където се крият безброй неподозирани съкровища. Сред тях - кораб на 2500 години, виждан досега само на изображения. Тригодишният проект, който струва около 6 милиона паунда, приключи през септември, но най-интересното тепърва предстои. Част от откритията ще покаже тази неделя екипът на NOVA.

“Подготвянето на Темата на NOVA за най-мащабната подводна експедиция в света е едно от най-вълнуващите неща, които съм правила. Свикнали сме да свързваме морето ни с плажове и хотели, но то е и необятен източник на информация за миналото – хиляди години назад. Това не е нещо абстрактно – благодарение на факта, че в дълбините на Черно море няма кислород, на дъното му на практика има напълно запазени корабокруширали кораби от преди стотици години. Така можем да докоснем миналото с ръце”, споделя репортерът на NOVA Златина Зехирова.

Повече за десетките кораби, потънали преди векове, и стотиците артефакти, които ни разкриват живота на древните хора – гледайте „Тайните на Черно море” в Темата на NOVA.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments