Пускат сребърни монети с вградено златно кюлче » YEP.bg

Пускат сребърни монети с вградено златно кюлче

Публикувано от YEP.bg на 6 December 2016 | 0 Коментари

Източник: ICreative

Етикети: , , , , ,

С наближаването на коледните празници, у нас пуснаха атрактивни колекционерски монети, които са посветени на късмета и просперитета. Една от най-атрактивните серии на най-големия бранд за модерна нумизматика Monetti представлява първата в света сребърна монета с вградено кюлче гигант. Тя е 1 унция (31,10 гр.) и съдържа кухо кюлче, което е от 1 грам чисто злато. То  е наречено гигант, тъй като е издуто до невероятния размер от 28х11х9 мм и изглежда като 20-грамово.

 

 Формата му наподобява старо азиатско кюлче, което е заобиколено от кои - риби, които в Япония носят късмет и благополучие.  Други интересни серии, които се появиха у нас малко преди празниците и едва от октомври месец са в обращение, са тези, посветени на деветото животно от китайският лунен хороскоп и под чийто знак е 2017-та година – петелът. За изработката на монетите са използвани разнообразни материали, като седеф, нефрит, злато и сребро. Впечатление прави например емитираната от Остров Ниуе с номинал 1 новозеландски долар сребърна монета с позлата. Тя изобразява седем ползлатени пера, които заобикалят изображението на петел и носят късмет на своя собственик. В китайската култура числото седем се асоциира със съвършенство, късмет и хармония, а от друга страна златният цвят е свързван с богатството и просперитета.

Петелът е деветото животно от китайският лунен хороскоп. 2017-та година не е просто Годината на Петела, а е Годината на Огненият Петел. Петелът е роден под знака на искреността. Той е ярка, колоритна личност. Педантичен е и отличен организатор, при възможност винаги планира предварително действията си. Петелът е високо интелигентен и обикновено много образован. Има добро чувство за хумор, както и дар слово. Хората, родени в година на петела, ще направят добри постижения в кариерата си през 2017, ако поемат инициатива. 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments