Колекционерски сребърни монети се търсят за направата на лечебна вода » YEP.bg

Колекционерски сребърни монети се търсят за направата на лечебна вода

Публикувано от YEP.bg на 22 May 2016 | 0 Коментари

Източник: Илияна Йорданова

Етикети: , , , , , ,

Оказва се, че у нас напоследък има търсене към сребърните монети, не само с цел инвестиция или колекционерство, но и за направата на лечебна вода. 

 

Макар и в единични случаи, клиенти споделяли, че именно това е причина за покупката им, споделят от Tavex. Алтернативният мотив за интерес към среброто, чиято цена се покачи с 20% (в евро ) от началото на годината, не е сред най-срещаните, но напоследък се появи, наред с инвестицията и колекционерството. 

Антисептичните и лечебни свойства на среброто се оказват добавена стойност към качествата, заради които металът е търсен. Полезните му страни са познати още от древни времена - в Египет полагали тънко сребърно фолио върху раните. Сребърната вода се използва за промиване, срещу болести, за дезинфекция и е универсално антимикробно, антибактериално и антивирусно средство. За да бъде водата наистина лечебна, се използва сребро с проба 999.99. За да бъде получена необходимата концентрация на полезните сребърни йони, трябва да се използва електролиза. Но има хора, които просто поставят монетата в каната с вода за получаване на желания ефект, макар че науката твърди, че не е достатъчно.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments