Колекционерски поздравителни картички с подписите на Тодор Живков, Гриша Филипов и Станко Тодоров показват в Русе » YEP.bg

Колекционерски поздравителни картички с подписите на Тодор Живков, Гриша Филипов и Станко Тодоров показват в Русе

Публикувано от YEP.bg на 31 December 2015 | 0 Коментари

Източник: www.urban-mag.com

Етикети: , , , , , , , ,

Преди дни в Регионален исторически музей - Русе, се откри изложбена витрина с новогодишни поздравителни картички от държавни ръководители на България през социализма. Картичките са дарение на музея от д-р Камен Рикев, съобщи "Градското списание".

В изложбата са представени картички с подписите на на председателите на държавните институции в България през социализма - Тодор Живков, Гриша Филипов, Станко Тодоров, Георги Йорданов, Акад. Благовест Сендов и акад. Л. Илиев.

През втората половина на ХХ век се наблюдава масова употреба на новогодишни картички, които са характерни за държавите с атеистичен режим. Те изместват фокуса от Коледните празници към посрещането на Новата година и затова са изчистени от християнска символика. Поздравителните картички са проява на официален контакт между две страни. Изпращането на новогодишна картичка от висш представител на държавната власт (държавен глава, министър-председател, председател на парламента) е акт, който визуализира благоденствие и удостоява получателя с признание за дейността му.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments