Легенда на танца реди свои платна в Градската художествена галерия във Варна » YEP.bg

Легенда на танца реди свои платна в Градската художествена галерия във Варна

Публикувано от YEP.bg на 18 July 2014 | 0 Коментари

Източник: NIRA Communications

Етикети: , , , , ,

Постер: NIRA Communications


Легендата на танца Владимир Василиев, който е в морската столица като председател на журито на XXVI издание на Международния балетен конкурс – Варна, ще се представи пред ценителите в непознатото си до този момент в България амплоа на живописец. Той ще подреди самостоятелна изложба акварел в престижните зали на Градската художествена галерия. Поканата за това гостуване идва от организаторите на форума и е посветена на 50-годишния юбилей на първия в света балетен конкурс, съобщиха от NIRA Communications.

Световноизвестният хореограф признава, че като художник не се изкушава от балета, че за него живописта е като творчески имунитет, като стъпка встрани от балета, на който е посветен целият му живот. Той избира за своите занимания с живопис пейзажа, и в началото започва да рисува под влияние на импресионистите. Вдъхновение черпи от най-различни места. Сред тях е селцето Рижевка на 100 км от Кострома, където често ходи да рисува, но има и много прекрасни места в Италия. Като акварелист Василиев има специално отношение към багрите на морето, небето и снега, които уравновесява с контрастиращи земни тонове.

За изложбата си във Варна Василиев носи над 50 работи акварел, създадени предимно в последните няколко години. В тях откриваме пътя, полетата, морето, планините - местата, по които артистът пътува в родината си и по света - Воронеж, Сочи, Башкирия, остров Мауи - Хаваи, Убатуба – Бразилия.

В изложбата са включени и няколко ескиза към постановки – на балетите „Дом край пътя“, „Макбет“ и операта „Русалка“.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments