ПАМЕТТА НА ВОДАТА – Литературен конкурс ще се проведе под мотото „Измислица ли е морето!” » YEP.bg

ПАМЕТТА НА ВОДАТА – Литературен конкурс ще се проведе под мотото „Измислица ли е морето!”

Публикувано от YEP.bg на 17 April 2013 | 0 Коментари

Източник: www.pressbox.bg

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Pressbox.bg

Община Бяла и „Сдружение на писателите“ – Варна организират Трети национален конкурс за поезия „Паметта на водата”. Това съобщават на страниците си нашите партньори от Pressbox.bg. Тазгодишният литературен конкурс ще се проведе под мотото: “Измислица ли е морето!” (Христо Фотев).

Конкурсът цели да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.Наградата е уникална за България. Тя се дава за поетичен цикъл (до 3 стихотворения). Произведенията трябва да са свързани с насочеността на конкурса, и в тях да присъства водата – в многобройните интерпретации на този природен феномен.

В конкурса могат да вземат участие български автори без възрастово ограничение от страната и чужбина, като предлаганите произведения не трябва да бъдат отпечатани до този момент или публикувани в Интернет.

Представените творби ще се оценяват от национално жури от три члена, избрани от Инициативния комитет на наградата.

Срокът за изпращане на конкурсните творби е до 30 юни 2013 г. на адрес гр. Бяла 9101, област Варна, ул. „Андрей Премянов” № 29 – за конкурса „Паметта на водата".


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments