„Любовта е лудост” става домакин на международна работна среща с начинаещи продуценти » YEP.bg

„Любовта е лудост” става домакин на международна работна среща с начинаещи продуценти

Публикувано от YEP.bg на 16 April 2018 | 0 Коментари

Източник: Виолета Филипова

Етикети: , , , , , , ,

За първи път Международният филмов фестивал „Любовта е лудост” става домакин на международна работна среща с начинаещи продуценти. Уникалното събитие се организира в тясно сътрудничество с MANNHEIM MEETING PLACE (MMP), продуцентската платформа на Международния филмов фестивал Манхайм-Хайделберг.

MMP е признат за авторитетен форум в оказването на помощ при изготвянето напроекти за международни копродукции.

 

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА ФЕСТИВАЛА „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ ?

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ и MMP решиха да организират, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, канал за проектни заявки на начинаещи продуценти от България.

Ако сте български продуцент в началото на своята международна кариера, можете да участвате с проект между април и август 2018 година. От 15–ти април 2018 започва работата по Стандартното представяне на проекта (проекти, които не разполагат с този документ, няма да бъдат вземани под внимание). Начинаещият продуцент има нужда само от своя компютър, но в замяна получава възможност за диалог и обратна връзка, адаптирани към неговите конкретни нужди.

След това:

На 28 и 29 август 2018 г., в рамките на фестивала „Любовта е лудост“ 2018, ще се проведе Международна работна среща.

Първият ден ще бъде посветен на обсъждането спецификите на международните копродукции. В него ще участват известни професионалисти, излъчени от стандартния списък на MMP. През втория ден ще се проведат индивидуални срещи с българските продуценти, представили своите проекти. Експертите, участващи в Международната работна среща с българските начинаещи продуценти, ще бъдат на тяхно разположение, както през първия ден, по време на дебата, така и през втория - по време на индивидуалните срещи.

ЕКСПЕРТИТЕ СА:

Джулиан Фридман: експерт от висока класа, специализиран във всякакъв вид литературни въпроси, отнасящи се до: ключово изречение, синопсис, трийтмънт и други важни текстове, целящи по-доброто разбиране на проектите от международна аудитория.

Руди Тайхман: известен немски продуцент със сериозна практика в горещите въпроси на европейските копродукции като изработване на бюджети, финансови и календарни планове и др.

Питър Армстронг: един от най-известните адвокати в Лондон. Освен, че предоставя правни услуги за големи холивудски продукции, той управлява Лондонското филмово училище и работи в Борда на директорите на филмовия фестивал в Шефилд.

Павлина Желева: продуцент от България, работеща в тясно сътрудничество с ММP. Успешните й европейски копродукции „Реквием" за Г-жа Й“ (режисьор Боян Вулетич) и „Чудо“ (режисьор Егле Вертелите) са осъществени чрез MMP.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДУЦЕНТИ, ЗА ДА БЪДАТ ПОКАНЕНИ ВЪВ ВАРНА?

Да знаят, че:

- работният език е английски;

- проектите трябва да са получили (поне) помощ за развитие;

- няма да се организират питчинги.

1. Да кандидатстват с проект! За улеснение, следвайте Продуцентските

насоки на MMP, които можете да намерите тук :

http://www.iffmh.de/mannheim-meeting-place/mmp-2018-producer-guidelines/

2. Да изпратят първия работен вариант на Стандартното представяне на

проекта, колкото може по-скоро, но не по-късно от 30-ти май 2018 на и-мейл

mmp@iffmh.de

(Julek Kedzierski, координатор на MMP)

Забележка:

Помнете принципа, първи дошъл – първи обслужен. Нямате

интерес да започнете късно – всеки участник е третиран индивидуално.

Колкото повече време прекараме заедно, толкова по-добре.

Продуценти, приключилили своята работа по Стандартното представяне на проектите си до края на месец юли 2018 ще бъдат поканени във Варна. След актуализиране, на Международната работна среща, проектите ще влязат в нормаланата процедура на MMP - обратна връзка с опитни миноритарни ко-продуценти. Проектите, които предизвикат най-голям интерес, ще бъдат поканени в Манхайм през ноември 2018-та година.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments