Изкуство » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през March 2017

Българки в Испания пазят фолклорните ни традиции живи, върнаха се с медал от Прага

Публикувано от YEP.bg на 29 March 2017

Източник: Валентина Венциславова, Испания

Tags: , , , , , , , ,

1757114010155126199880902923504275o Нашенки, които живеят и работят в Испания, пазят българските фолклорни традиции живи. През май 2015 г. те основават фолклорен състав „Старият чинар“.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Виктор Калев е болен, извинява се на варненци

Публикувано от YEP.bg на 29 March 2017

Източник: Виолета Филипова

Tags: , , ,

resizedimage600450 v5 Поради заболяване, Виктор Калев отлага своя гастрол във Варна днес. Актьорът ще представи авторския си спектакъл "Грамофонът" на 6 април от 19. 30 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Всички закупени билети ще важат без презаверка за новата дата. Виктор Калев и екипът на представлението се извиняват за причиненото неудобство.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Таланти от Кралската музикална академия в Лондон откриват Европейския музикален фестивал във Варна

Публикувано от YEP.bg на 29 March 2017

Източник: Нина Локмаджиева

Tags: , , , , , , , , ,

31 talanti „Имена от бъдещето“ е мотото на концерта, с който на 31 март от 19 ч. във Варненската опера се открива XIV Европейски музикален фестивал Варна. Традиционният програмен модул на пролетния музикален фестивал на морския град тази година е особено знаков, защото вписва изгряващите музикални звезди в богатата палитра на събитията от инициативата Варна 2017 – Европейска младежка столица.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Акварелна сборна изложба подреждат във Варна

Публикувано от YEP.bg на 28 March 2017

Източник: Виктория Митева

Tags: , , , ,

AlexanderTelalim1 С настъпващата пролет и обновлението на живота арт галерия Le Papillon отдава почит на живописта вдъхновена от водата с акварелна сборна изложба на тема „Форми на водата“. Поддържайки любовта и интереса към акварела, участие в нея взимат 9 обичани български художници, с различен почерк, безпогрешно разпознаваеми от публиката в своята стилистика, този път обединени от изразните средства на акварела.  

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Станете част от журито на Международния филмов фестивал във Венеция (+ регламент)

Публикувано от YEP.bg на 27 March 2017

Източник: Виолета Филипова

Tags: , , , , , , ,

28 Times Cinema Ако си на възраст между 18 и 25 години, инициативата 28 ПЪТИ КИНО може да сбъдне мечтата ти и да те направи част от младежкото жури на Международния филмов фестивал във Венеция 2017. В него ще влязат 28 млади зрители – по един от всяка страна на Европейския съюз.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Проф. Богдан Нарлох излиза пред варненска публика

Публикувано от YEP.bg на 26 March 2017

Източник: Петя Войкова

Tags: , , , ,

narloch Несъмнено полската култура е прекрасна, привлекателна и високо ценена в цял свят, също и в България. Светът на нейните символи е огромен, а многообразието на смисъла им – невероятно богато.  

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Великденска премиера на Варненския драматичен театър

Публикувано от YEP.bg на 25 March 2017

Източник: Виолета Тончева

Tags: , , , ,

Mesec na seloCvetina P В рамките на VII Великденски театрални седмици* *Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” кани на 30 и 31 март, 19. 00, Сцена Филиал, на третата си премиерна постановка за 2017 година – комедията „Месец на село” от Иван Сергеевич Тургенев. Превод Майя Праматарова, сценография Венелин Шурелов, костюми Елица Георгиева, музика Иван Шопов.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Петър Антонов разгръща мъжката гледна точка към жените

Публикувано от YEP.bg на 24 March 2017

Източник: Христо Колев

Tags: , , , , ,

na 64353 Моноспектакълът на Петър Антонов "Едуард" ще има своята варненска премиера от 19 ч. на 31 март. Той ще се играе на сцената на зала „Щурче“ в морската столица. Петър е от Варна, играл е в театър Щурче, с прекрасни роли в киното и театъра, ТВ водещ и автор на песни.

0 Коментари | Разгледай цялата статия