Изкуство » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през October 2014

Част от иконната колекция на РИМ – Варна е изложена в Холандия

Публикувано от YEP.bg на 30 October 2014

Източник: Пресслужба към РИМ - Варна

Tags: , , , , ,

ikonen2 Снимка: Пресслужба към РИМ - Варна За първи път част от иконната колекция на РИМ – Варна беше представена пред холандска публика в съвместна изложба с един от най-големите специализирани музеи в Европа – този в Реклингхаузен. Изложбата беше открита  на 25 октомври в град Дордрехт, в присъствието на кметовете на Дордрехт, Реклингхаузен, зам.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ДИРЕКТНО ОТ АВСТРИЯ - Варненец взе „Оскар” за фотография на най-големия и престижен конкурс в света

Публикувано от Емилиян Ялъмов, YEP.bg на 28 October 2014

Tags: , , , , ,

LUBO OSCAR Снимки: Личен архив Любомир Сергеев от Варна спечели Гран При на най-големия и престижен конкурс в света на фотографията - Tirerenberg Super Cirquit. Официалното награждаване беше в Линц, Австрия. Така Сергеев се нареди на почетната стълбица наред с едни от най-големите имена във фотографията като Хауърд Шатц и Кристоф Жилбер.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Документалният филм „Писмо в бутилка“ на школа Дедал с награда на международен детски фестивал

Публикувано от YEP.bg на 28 October 2014

Източник: Дарин Сотиров

Tags: , , ,

1073346410152554708417515552090232n Снимка: Дедал Документалният филм "Писмо в бутилка" на Школа Дедал - Варна е сред победителите в 6-тия Международен детски телевизионен фестивал „Дитятко“, който се проведе в Харков, Украйна. Филмът, който беше реализиран от целия творчески екип на школата,  беше селектиран заедно с още 301 продукции от 46 държави и спечели престижната награда за най-добра операторска работа, съобщи Дарин Сотиров.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Космически гласове в „Приказки с оркестър“

Публикувано от YEP.bg на 24 October 2014

Източник: Moko Solution

Tags: , ,

GerganaDimitrova Снимка: Moko Solution Солистки от най-популярните фолклорни формации „Мистерията на българските гласове“ и „ЕВА квартет“ са сред колоритните участници в най-новия детски спектакъл „Приказки с оркестър“, чиято премиера е тази неделя - 26 октомври, в зала „България“. Изключително чувствените и нежни вокали на Гергана Димитрова (на снимката) и Евелина Христова обогатяват палитрата от музикални изпълнения в спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“.

1 Коментари | Разгледай цялата статия

Живопис и пластики си дават среща в изложбата „Храбри сърца” на галерия Le Papillon

Публикувано от YEP.bg на 23 October 2014

Източник: Виктория Митева, галерист

Tags: , , , , ,

pap art Снимки: Le Papillon Арт галерия Le Papillon има удоволствието да Ви представи за първи път в съвместна изложба живописта на Ралица Савова и пластиките на Миряна Генчева. Две  талантливи авторки, които с различни изразни средства, но с еднаква страст и вдъхновение, пресътворяват и покоряват зрителя  с храбростта на мечтите си, с емоции и красиви идеи.

0 Коментари | Разгледай цялата статия