Изкуство » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през November 2013

Димитър Чолаков пътешества между сезоните в галерия “Теди”

Публикувано от YEP.bg на 29 November 2013

Източник: NIRA Communications

Tags: , , , ,

izlojba2 Снимка: NIRA Communications Една много естетска изложба повежда зрителите на пътешествие между сезоните във варненската галерия „Теди“ от днес, съобщават от NIRA Communications. Уважаваният художник Димитър Чолаков – дългогодишен директор на Градската художествена галерия в Търговище и професор в ШУ „Еп. Константин Преславски“, представя най-новите си работи живопис.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Шампионки по художествена гимнастика ще играят самодиви

Публикувано от YEP.bg на 29 November 2013

Източник: MOKO Solution

Tags: , , , , , ,

MisteriataEniovden Постер: МОКО Solution Малко преди очаквания спектакъл на Нешка Робева – „Мистерията Еньовден“ към трупата NeshkaArt участие в шоуто ще вземат и едни от най-добрите ни състезателки по художествена гимнастика. Те ще допълнят приказното в шоуто и със своята грация ще допринесат към женствеността на самодивите и самовилите.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Галерия „Графит” представя премиерен танцов спектакъл на Мирослав Йорданов

Публикувано от YEP.bg на 28 November 2013

Източник: Петра Димитрова

Tags: , , , , ,

leda  Снимка: Графит / Leon Riesener, Leda, 1840 Галерия „Графит” представя нов премиерен танцов спектакъл на хореографa Мирослав Йорданов, съобщи Петра Димитрова. *„Леда и лебеда”* се концентрира в изследването на ексцесивният заряд в класическия мит. Телата на изпълнителите са отдадени на представата за човек, като убежище на желанието, търсещo нови и неестествени свързвания и съучастия.

2 Коментари | Разгледай цялата статия

Васко Василев „застреля” диригента

Публикувано от YEP.bg на 25 November 2013

Източник: InfoVarna.com

Tags: , , , , , , ,

vasko dks Снимка: InfoVarna. com Васко Василев „застреля” диригента. Това не е заглавие от криминална хроника в местната преса, а една от закачките по време на шоуто, което изнесе в ДКС българската звезда. Залата се оказа изключително малка, отбелязват от InfoVarna. com. Тишината се нарушаваше единствено от 300-годишната „Амати” на Васко, оркестъра и спонтанните аплодисменти на публиката.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

BLACK PARTY - Connection Crew ще танцуват хип-хоп в Playground

Публикувано от YEP.bg на 22 November 2013

Източник: Playground

Tags: , , , , ,

ccrew Снимка: Playground Хип-хоп танцовата формация Connection Crew влиза за Black Party в клуб Playground в Mall Varna. Денс шоуто е насрочено за 22ч. на 29 ноември. Озвучаването на вечерта е поверено на DJ Happy, който готви горещи сетове зад пулта.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

VIP - Куката влиза с моноспектакъл по текст на Ерик Богосян в Драматичен театър „Стоян Бъчваров”

Публикувано от YEP.bg на 21 November 2013

Източник: ДТ Стоян Бъчваров

Tags: , , , , , ,

marian kukata Постер: ДТ Стоян Бъчваров Мариан Вълев, който играе култовата роля на Росен – Куката в „Под прикритие”, влиза в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” с моноспектакъл по текст и драматургия на Ерик Богосян. Залгавието на пиесата е VIP. Представлението ще се играе от 18 ч. на 15 декември.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

450 квадрата сцена за „Мистерията Еньовден” на Нешка Робева, разпродадоха над 6000 билета

Публикувано от YEP.bg на 20 November 2013

Източник: Ани Плачкова, MOKO

Tags: , , , , , ,

MisteriataEniovden19 Снимка: MOKO Solution Само месец остава до премиерата на новия спектакъл на Нешка Робева – „Мистерията Еньовден“. До този момент вече са разпродадени над 6000 билета. Организаторите от Moko Solution и NeshkaArt съобщиха, че остават около 3000 билета в свободна продажба.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Десет горнооряховци представят своите творби на изложба във Варна

Публикувано от YEP.bg на 14 November 2013

Източник: Anett & Co

Tags: , , , ,

Invitation1611 Постер: Anett & Co На 16 ноември в 17:00 часа във Варна ще бъде открита третата по ред Многогодишна изложба на горнооряховските художници с подкрепата на Tърговски център Фулмакс. Варненци ще имат възможността да се насладят на над 40 произведения на изкуството, включващи живопис, графика, пастел и акварел.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Известен японски калиграф и майстор на чаена церемония пристига в България, впечатлен е от поезията на Ботев и Яворов

Публикувано от YEP.bg на 13 November 2013

Източник: www.pressbox.bg

Tags: , , , , , , , ,

kaligraf Снимка: Pressbox. bg Известният калиграф Кихачиро Нишиура ще посети Павликени и Русе със своя изложба и демонстрации на японска калиграфия. Това съобщават нашите партньори от Pressbox. bg, позовавайки се на M3 Communications Group.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

В РИТУАЛНАТА ЗАЛА - Илия Младенов представя своето „Пътуване в спомени”

Публикувано от YEP.bg на 11 November 2013

Източник: Снежана Георгиева

Tags: , , , ,

POKANA Колаж: Снежана Георгиева „Пътуванe в спомени” е името на изложбата на Илия Младенов, която ще бъде открита утре от 18 ч. в Ритуалната зала на „Обреди” в морската столица. „Експозицията е незабравима разходка, която ни напомня за силата на българските традиции и красотата на българското село. На платната са изобразени стари възрожденски къщи, присъстват и калдаръмените улици.

0 Коментари | Разгледай цялата статия