Изкуство » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през October 2012

Ева Дойчинова и Иван Тонов преобразиха дизайнер в граф Дракула и Лени Кравиц

Публикувано от YEP.bg на 28 October 2012

Tags: , , , , , ,

graf Евелина Дойчинова (make-up artist) и Иван Тонов (фотограф в EVANTI Studio) продължават реализацията на проект „Различен”. В него Красимир Недялков (популярен роден дизайнер) и други известни личности се преобразяват театрални, филмови и дори реални исторически образи. Преди броени дни Недялков с помощта на професионалните умения на Дойчинова и Тонов стана досущ като граф Дракула.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

„Посоки: Париж” – Надежда Гущерова рисува акварели (вдъхновена от френския чар)

Публикувано от YEP.bg на 26 October 2012

Източник: NIRA Communications

Tags: , , ,

ps „Посоки: Париж” е симбиоза на няколко изкуства - музикално, актьорско и визуално. Целта на артистите е с разнообразни изразни средства да се изгради цялостно преживяване за сетивата. Основният фокус е върху  млада дама – Надежда Гущерова, която е водач на група обой в ТМПЦ – Варна.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ГРАФИТ - Михалис Гарудис реди 45 свои платна, носещи духа на Средиземноморието

Публикувано от YEP.bg на 25 October 2012

Източник: Петра Димитрова

Tags: , ,

garudis Галерия “Графит” и арх. Венелин Жечев представят за първи път във Варна самостоятелната изложба на българския художник от гръцки произход Михалис Гарудис. Експозицията, която включва 45 платна, ще покаже различни тематики, свързани с неговото творчество, но най-вече излъчващи духа на Средиземноморието.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Ангел Герджиков подреди изложба в „Ларго”

Публикувано от YEP.bg на 24 October 2012

Източник: Нели Вълчева

Tags: , , ,

Angel Pesenzanebeiptica „Разказвачи на песни” е шестдесет и деветата поред експозиция в арт галерия „Ларго”, която ще могат да видят варненци и гостите на морската столица (от 24 октомври до 12 ноември т. г). За трета поредна есен със самостоятелна изложба – живопис тук се представя пловдивският художник Ангел Герджиков. Той е роден  през 1969 г. в Пловдив.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

В ТАЙВАН – Варненски куклени актьори раздават автографи върху ръце, чанти и билети

Публикувано от YEP.bg на 22 October 2012

Източник: NIRA Communications

Tags: , , , ,

Kuklen teatar Varna v Taivan 1 С поредица гостувания на най-силните фестивали в Европа и Азия варненските куклени актьори отбелязват 60-годишнината на Държавния куклен театър Варна. Скорошните емоционални срещи с публиката от различни краища на света слагат отпечатък върху атмосферата на приповдигнатост, с която трупата влиза в новия сезон.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ПРЕМИЕРА - "ОЩЕ ЕДНА МЕЧТА" събира звезди в голям търговски център във Варна

Публикувано от YEP.bg на 16 October 2012

Източник: NIRA Communications

Tags: , , ,

Oshte edna mechta gotov "Още една мечта", новият български филм, който киноманите не можаха да видят на фестивала „Златната роза”, ще направи своята премиера във Варна. Събитието ще изкуши познавачите на родното кино в деня на официалния старт на лентата по киносалоните - 19 октомври, петък от 18 ч. в кино „Арена” в голям търговски център.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ФОТОСЕСИЯ - „В друго време...” през камерата на Иван Тонов

Публикувано от YEP.bg на 13 October 2012

Tags: , , , ,

AZEVACOLOR В миналото фотографията е била изкуство за получаване на фотоснимки. Основният творчески процес се заключавал в търсене и намиране на композиция, която при подходящо осветление да бъде заснета. Всичко това се е определяло от опита и уменията на фотографа и от неговия усет и вкус.  

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ОПЕРА - Силвия Ангелова с дебют в „Севилският бръснар”

Публикувано от YEP.bg на 13 October 2012

Източник: Виолета Тончева

Tags: , , , , , , , , , , ,

SilviaAngelova 1 След премиерата от 12 април т. г. „Севилският бръснар” от Росини за трети път ще излезе пред публика, при това на сцената на ФКЦ. Това съобщи за Yep. bg Виолета Тончева.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

РАЗЛИЧЕН - Преобразиха Красимир Недялков... във вагабонд

Публикувано от YEP.bg на 12 October 2012

Tags: , , , , ,

kloshar krasi Красимир Недялов (популярен роден дизайнер) бе преобразен до неузнаваемост от екип на EVANTI Make-up Studio. Няколко часа Евелина Дойчинова (професионален гримьор) работи върху артистичната му визия (която е част от техен съвместен проект, който бе озаглавен „Различен”). Така Красимир стана като истински вагабонд (във Франция този термин за бездомник отдавна е заменен с акронима SDF).

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Галерия „Графит” стартира серия от танцово-театрални пърформанси

Публикувано от YEP.bg на 8 October 2012

Tags: , , , ,

GPS Галерия „Графит” ще представи серии от танцово-театрални пърформънси и фамилни концерти, които са разработени от млади и талантливи групи артисти (подкрепени в реализацията на проектите си от Община Варна). Това, което ги обединява е че са премиерни спектакли и са с експериментаторски характер от гледна точка на представяне и интеракция с публиката.

0 Коментари | Разгледай цялата статия