Изкуство » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през September 2012

ПРОКОБА И ЖАР - Историята на графиня и граф Форжеро разказаха от театър „Феникс”

Публикувано от YEP.bg на 28 September 2012

Tags: , , , , ,

rADEVA SOFIA Снимка: Личен архив / Facebook Драматичната история на графиня и граф Форжеро разказаха в „Прокоба и жар” актьорите от частен театър за изкуство и мода „Феникс” (на сцената на клуб „Vintage 33”). Постановката бе дело на София Радева.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ЗЛАТНА РОЗА 2012 - Гледаме без пари „Тримата от запаса” и „Дами канят”

Публикувано от YEP.bg на 28 September 2012

Tags: , , , , , , ,

lenta Снимка: www. dnesplus. bg Класики от златните години на българското кино като „Тримата от запаса” и „Дами канят” ще могат да бъдат гледани при „вход свободен” по време на "Златна роза 2012" (научи Yep. bg). Филмите са част от съпътстващата програма на фестивала. По този начин организаторите отдават почит към таланта на големите родни творци.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Частен клуб „ВинАрт” отвори врати (с изложба и коктейл) на метри от Римски терми

Публикувано от YEP.bg на 28 September 2012

Tags: , , , , ,

vinart1 Снимки: Lyubomir Marinov Частен клуб „ВинАрт” (собственост на Силвия Пантелеева) отвори врати на метри от Римски терми във Варна. В този клуб под един покрив ще съжителстват заедно виното и изкуството (разкриха домакините). Те дадоха стилен коктейл (посрещайки първите си гости) които разгледаха творби на художниците Марги Войнова и Мирослав Йотов. С експозиция „CO” се представи Пеньо Пенев.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Зала „Европа” (ФКЦ) бурно аплодира премиерата на „Малко едно приключение”

Публикувано от YEP.bg на 23 September 2012

Tags: , , , , , , , , ,

malkoednoprikluchenie 250 души (препълнини до краен предел) зала „Европа” на ФКЦ бурно аплодираха премиерата на лентата „Малко едно приключение”. Любопитен момент е, че тя е изцяло дело на варненски ученици, обединени около идеята да пренесат на голям екран интересна екшън история (родила се от есе на свободна тема в час по литература в Първа ЕГ).

2 Коментари | Разгледай цялата статия

23 български филма ще се състезават на „Златна роза 2012”

Публикувано от YEP.bg на 20 September 2012

Tags: , , , ,

posterroza 23 български пълнометражни и късометражни игрални филма ще се състезават за тазгодишната награда „Златна роза 2012” на фестивала във Варна. Кино форумът ще се проведе от 5 до 11 октомври във Фестивален и конгресен център – Варна. Лентите са нови, създадени след миналогодишното издание на форума за българско кино. В конкурсната програма при пълнометражните ще участват 13 филма.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Сияна Стефанова събра платна на 100 изявени творци в галерия „Кеприкорн”

Публикувано от YEP.bg на 17 September 2012

Tags: , , , , , , , ,

GALERIJA Повече от 100 творци представя в галерията си „Кеприкорн” (във Варна) Сияна Стефанова. В арт пространството са изложени платна (живопис, графика, акварел и пастел) на съвременни български художници с изявен стил, професионализъм и артистичност. Стефанова е направила и селекция от изящни бронзови пластики, както и скулптури от камък и дърво. В "Кеприкорн" присъстват също икони, декоративна и съдова керамика.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

СУХИШВИЛИ - Уникален спектакъл на „най-добрият ансамбъл в света” ще гледат варненци (през декември)

Публикувано от YEP.bg на 17 September 2012

Tags: , , , , , , , ,

sihishvili Сухившвили – най-добрият ансамбъл в света (ред. бел. – според Вашингтон поуст) ще гостува на Варна през декември (научи Yep. bg). Грузинците имат поставен рекорд в „Ла Скала”. Там са викани от публиката 14 пъти на бис. Обявени са и за най-добро шоу в Бродуей.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ОТ ДНЕС - Варна е световна столица на анимацията

Публикувано от YEP.bg на 10 September 2012

Tags: , , , , , , , ,

anim2 От днес Варна е световната столица на анимацията. Над 400 премиерни заглавия за България в конкурсната и извънконкурсната програма и повече от 300 часа рисувано кино ни очакват на 8-мият Световен фестивал на анимационния филм. Той ще продължи в дните до 15 септември.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Играят „КРАЯТ НА ДЪГАТА“ от Питър Куилтър на сцена „Сълза и смях“

Публикувано от YEP.bg на 7 September 2012

Tags: , , , , , ,

salza *Питър Куилтър (Peter Quilter) *е световно известен британски автор преведен на 24 езика в 36 страни. Неговите пиеси са носители на много награди. По известни са „Възхитително“, „Вдигнете завесата“, „Дуети“ и др.

0 Коментари | Разгледай цялата статия